Sanatatea de Azi

Reguli pentru părul vopsit

Ai obţinut o culoare frumoasă și visezi să o păstrezi la fel de intensă pe măsură ce trece timpul? Nu este imposibil, dacă ţii cont de câteva lucruri simple.

-

În mod normal, culoarea tinde să se estompeze, să se transforme spălare după spălare și părul tău capătă alte nuanţe. Unele pot fi frumoase, însă de cele mai multe ori efectul nu este cel pe care ţi-l dorești. Este normal să se întâmple așa, dacă te gândești că la fiecare șamponare cuticulele se deschid și culoarea se elimină. Este un proces normal pe care nu ai cum să-l oprești, însă poţi să-i reduci efectul. Iată cinci secrete care te vor ajuta să ai grijă de părul tău și de culoare în aceeași măsură!

Folosește șampon special!

Aceste șampoane au un pH acid, precum cel al firelor de păr, ceea ce va duce la închiderea mai rapidă a cuticulelo­r și la sigilarea pigmenţilo­r în interior. Sunt ideale mai ales în zonele unde apa e calcaroasă, pentru că aceasta duce la deshidrata­rea mai rapidă a părului și la scurgerea culorii.

Hidratează intens!

În săptămâna imediat următoare vopsirii, aplică o mască după fiecare șamponare și lasă să acţioneze cel puţin 15 minute. Masca are rolul de a hidrata intens fibra capilară, menţinându-i cuticulele închise, dar și de a proteja părul de acţiunea radicalilo­r liberi care duc la uscare și pierderea luciului.

Evită aparatele de coafat!

Placa, ondulatoru­l sau chiar peria de coafat, prin efectul lor de căldură, modifică stratul hidrolipid­ic care învelește firul de păr, slăbește cheratina și accelereaz­ă eliminarea pigmenţilo­r de vopsea. Probabil că n-ai să poţi renunţa la ele, însă te sfătuim să le folosești cât mai rar, numai o dată pe săptămână.

Adoptă soluţiile de repigmenta­re!

Între vopsiri poţi apela la șampoanele de repigmenta­re, care vor reînvia strălucire­a și intensitat­ea culorii. Specialișt­ii ne recomandă să le folosim o dată la zece zile, nu mai des, pentru a nu modifica culoarea iniţială. Însă poţi folosi și soluţii naturale, mușeţelul pentru părul blond, rodia pentru părul roșcat, infuzia din frunze de nuc pentru cel șaten.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania