Sanatatea de Azi

Primăvară roz

În acest anotimp, una dintre culorile de top este rozul. Emană prospeţime și aduce acea drăgălășen­ie rafinată chipului.

-

Rozul este una dintre culorile versatile și cu o lungă istorie în machiaj. Ea a fost prima culoare a unui fard, a celui de obraz, pentru că îmbujorare­a obrajilor este asociată cu sănătatea și starea de bine, dar și cu feminitate­a. Apoi a ajuns pe buze, pentru a le sublinia delicat și a le pune în valoare, ca mai târziu unghiile să împrumute această nuanţă delicată și jucăușă. Ochii sunt cei din urmă care o poartă. În această primăvară, rozul este prezent pe buze, obraji, unghii, ochi, ba chiar și pe păr, sub formă de șuviţe. Iar nuanţele la modă sunt de la cele mai deschise la cele intense, de fuchsia.

Ochi trandafiri­i

O umbră de roz și ochii noștri capătă luminozita­te și prospeţime, însă acum îl poţi purta ca o pată de culoare pe toată pleoapa mobilă sau sub formă de contur. Se potrivește perfect tuturor culorilor de ochi și aduce machiajulu­i roz o notă sofisticat­ă. Dacă alegi nuanţe pastelate, rozul poate intra în categoria fardurilor nude, însă dacă alegi culori puternice, vor da machiajulu­i un plus de senzualita­te.

Buze fructate

De la rozuri diafane la cele mai intense, care te duc cu gândul la florile din mijlocul verii, toate nuanţele se regăsesc în tendinţele acestei primăveri, însă make-up artiștii ne recomandă să alegem nuanţele de ruj în funcţie de culoarea tenului.

Tenului deschis i se potrivesc nuanţele de roz deschis și cele de roz intens.

Dacă ai tenul de culoare medie, nuanţele de roz-somon și roz-trandafiri­u îţi vor veni perfect. Pentru tenurile închise sunt ideale nuanţele de roz-bej, ciclam și roz-mov.

Obraji îmbujoraţi

Culoarea bujorilor este cea care definește cel mai bine obrajii în acest sezon. Poţi folosi nuanţe de roz dacă tenul tău are un subton rece, dar dacă se încadrează în registrul cald, atunci poţi alege o altă culoare în top: piersica.

Unghii sidefii

E din nou la modă sideful, dar și sclipiciul. Multe dintre nuanţele de unghii vor purta acum aceste mici accente care aduc strălucire. Rozuri delicate, prăfuite sau dimpotrivă lucioase și puternice îţi vor sublinia unghiile și le vor aduce un plus de feminitate.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania