Sanatatea de Azi

Încrederea în sine începe la școală

-

Școala reprezintă, pentru fiecare dintre noi, mai mult decât lecţii la matematică, teme la geografie sau probe sportive. Școala este timp investit în noi și în viitorul nostru. Timp în care ne construim caracterul, legăm prietenii, dar, cel mai important, câștigăm încrederea de care avem nevoie pentru a merge mai departe și pentru a ne îndeplini visurile. Iar cei care sunt alături de noi pe tot parcursul acestor schimbări sunt chiar profesorii. Oamenii care ne sprijină, ne încurajeaz­ă și ne ajută în drumul nostru spre succes.

Always susţine accesul la educaţie de calitate pentru copiii din zonele vulnerabil­e, împreună cu Teach for Romania

În timpul pubertăţii, încrederea în sine a tinerilor scade semnificat­iv. În anul 2014, un studiu realizat de Always arăta că peste jumătate (56%) dintre fete își pierd încrederea în sine în perioada pubertăţii, multe dintre ele nerecuperâ­nd-o complet niciodată.

Anul acesta, Always continuă misiunea de a susţine încrederea în sine a tinerelor, alăturându-se Organizaţi­ei Teach for Romania, a cărei misiune este să selecteze și să pregăteasc­ă învăţători și profesori talentaţi, motivaţi și cu iniţiativă, pentru a lucra cu elevi, părinţi, învăţători, profesori și membri ai comunităţi­lor vulnerabil­e pentru a asigura o educaţie de cea mai înaltă calitate pentru toţi copiii.

Oana Cuzino, Andreea Berecleanu și Anca Serea s-au alăturat campaniei și sprijină demersuril­e Always pentru susţinerea accesului la educaţie de calitate.

Oana Cuzino, susţinător al campaniei, spune că: „Mă bucur că Always continuă misiunea de a susţine încrederea în sine a fetelor și a tuturor copiilor, printr-un nou proiect ce contribuie la îmbunătăţi­rea educaţiei din România. Susţin cu drag Campania „Profesorii Încrederii“și te invit și pe tine să o faci.“

În misiunea Always de a susţine profesorii și accesul la educaţie de calitate pentru copiii din zonele vulnerabil­e, s-a alăturat și Andreea Berecleanu, care spune că: „Mulţi profesori m-au inspirat și mi-au rămas dragi. Până și profesorul de matematică, deși nu suportam materia. Datorită lui și dragului cu care preda, stăteam și după ore ca să pricep ce nu-mi ieșea din prima la ora de curs.“

Anca Serea și-a amintit cu drag de anii de școală și ne-a spus câteva cuvinte: „Profesoara mea dragă a fost doamna de limba română din liceu. O prezenţă elegantă care, cu mult calm și tact, mi-a dat mereu încredere în mine și în forţele mele. Învăţam de dragul ei și, deși părea tare serioasă și severă, a reușit să ne insufle dragostea pentru lectură și respectul faţă de sine.“

Fie că vorbim despre profesorul blând de istorie sau despre doamna dirigintă din liceu, cu toţii avem în suflet un profesor de care ne aducem aminte cu drag. Hai să susţinem „Profesorii încrederii“și să sprijinim tinerii în drumul lor spre succes!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania