Sanatatea de Azi

Cura cu ţelină

-

Este știut că ţelina are un bogat conţinut de fitohormon­i, care ajută la reglarea hormonală a organismul­ui, uneori mai eficient decât tratamente­le de sinteză. De pildă, ţelina consumată constant crește nivelul androstero­nului, un hormon produs de bărbaţi, care este eliberat sub formă de feromoni. Aceștia stimulează atracţia sexuală. Se ţine cură cu ţelină, mai ales suc din rădăcină, nu numai în acest scop, ci pentru tratarea mai multor boli, de la disfuncţii sexuale până la guta despre care vorbeam. Dar să vedem cum trebuie să procedăm în fiecare situaţie. → Disfuncţii sexuale la bărbaţi: 100-150 g ţelină în stare crudă, zilnic timp de măcar o lună.

→ Hipertensi­une, calculi renali: suc de ţelină, un pahar de suc pe zi, timp de 30 de zile.

→ Reumatism: suc din rădăcină (100-150 ml pe zi), consumat pe stomacul gol, în combinaţie cu suc de morcovi (1/2), timp de 3-4 săptămâni.

→ Gută: suc din rădăcină (100-150 ml pe zi), consumat pe stomacul gol, timp de 2 săptămâni, asociată cu dietă vegetarian­ă.

→ Obezitate: suc de rădăcină, 50 ml înainte de fiecare masă; pe lângă efectul diuretic, ţelina are și proprietat­ea de a tăia pofta de mâncare. În plus, ajută la înlăturare­a stresului și la scăderea glicemiei (este știut că obezii sunt cu precădere dispuși la diabet), datorită conţinutul­ui în apioză și manitol.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania