Sanatatea de Azi

Fac sport și NU SLĂBESC!

De cele mai multe ori, motivul pentru care cântarul îţi arată aceeași greutate, deși te-ai apucat de sport, este în farfurie.

-

Da, sportul este de mare ajutor atunci când vrei să slăbești. Da, te ajută să topești kilogramel­e mai repede și îţi modelează corpul în cel mai armonios mod. Însă nu, scăderea notabilă în greutate nu o poţi obţine

mâncând la fel ca înainte. Iată care sunt greșelile vinovate de stagnarea greutăţii tale!

Nu numeri caloriile

O oră de antrenamen­t poate să topească între 200 și 400

de calorii, chiar mai mult dacă exerciţiil­e sunt intense. O oră de alergare sau de spinning arde între 500 și 800 de calorii, în funcţie de greutatea ta. Dar, ce ai dat jos transpirân­d cu pulsul la maximum poţi pune înapoi în 5 minute, dacă ajungi acasă și mănânci copios. Totul este matematic: trebuie să arzi mai multe calorii decât mănânci. În medie, n-ar trebui să depășești 1500 de calorii zilnic, chiar dacă mergi la sală, în condiţiile în care vrei să slăbești. Soluţia este să mănânci puţin și mai sănătos, numai când îţi este foame, fără să te „premiezi“cu alimente interzise, cele care ţi-au și adus extrakilog­rame.

Te zbaţi suficient?

Dacă te menajezi și nu ieși din zona de confort în timpul antrenamen­telor, rezultatel­e nu vor apărea nici dacă mergi la sală 7 zile din 7. Știi că lucrezi eficient dacă ţi-e greu să ţii ritmul, dacă transpiri, dacă simţi mușchii cum „ard“și dacă faci febră musculară a doua (sau a treia) zi. Dacă după antrenamen­t poţi stoarce tricoul de pe tine, ești pe drumul cel bun!

Nu aștepta rezultate peste noapte

Mușchii nu se conturează de azi pe mâine. Dacă mergi la sală doar de 2-3 ori pe săptămână, abia după 2-3 luni vor deveni vizibile schimbăril­e prin care trece corpul tău. În privinţa greutăţii, un plan de antrenamen­t corect, alături de o dietă potrivită ţie te pot ajuta să dai jos lejer 1-2 kilograme pe săptămână. Garantat. Secretul este voinţa!

 ??  ?? După antrenamen­t bea două pahare cu apă și mănâncă o felie de carne slabă și o salată, nu mai mult!
După antrenamen­t bea două pahare cu apă și mănâncă o felie de carne slabă și o salată, nu mai mult!

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania