Sanatatea de Azi

SOMNIFER DE PĂDUCEL

-

Se prepară un vin din 50 g de flori de păducel și 50 g de vâsc, care se lasă la macerat șapte zile în 500 ml de vin alb. La sfârșitul perioadei, se filtrează și se trage în sticle. Dacă bei un păhărel înainte de mesele principale, vei scăpa de crampele nervoase, insomnii, tulburări de menopauză.

TENSIUNE MAI BUNĂ

Se iau câte 10-15 picături de tinctură, diluate în 50 ml de apă, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale, în cure de 3 săptămâni pe lună. Cura are efecte remarcabil­e în hipertensi­unea arterială, dar și în aritmii cardiace (palpitaţii, extrasisto­le de orice natură, tahicardie paroxistic­ă) și edem cardiac, datorită acţiunii vasodilata­toare.

TEN SĂNĂTOS ȘI LUMINOS

Compresele sau cataplasme­le cu decoct ajută în tratarea unor boli de piele, precum dermatitel­e, dar și ca loţiune tonică și demachiant, pentru curăţarea, hidratarea și tonificare­a tenului.

SOMN UȘOR ȘI MENOPAUZĂ SUPORTABIL­Ă

Câte 3-4 linguriţe pe zi, în cure de câte o lună, de tinctură ajută în atenuarea tulburăril­or provocate de menopauză. 30-50 de picături de tinctură, de trei ori pe zi, înainte de mese, se recomandă în bolile de inimă. Pe de o parte, asigură un somn liniștit, pe de alta, reglează ritmul cardiac și circulaţia sangvină.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania