Sanatatea de Azi

Păducelul, cel mai bun prieten al inimii

Galenus, părintele farmaciei (129-216 d. Hr.), pomenește păducelul în lucrările sale ca plantă medicinală. La fel Dioscoride (cca 40 - cca 90 d. Hr.), medic în armata împăratulu­i Nero și autor al unuia dintre cele mai importante atlasuri botanice ale tutu

-

Omie de ani mai târziu, în Evul Mediu, Paracelsus, medic și alchimist celebru deopotrivă, a preparat un elixir al tinereţii pe bază de păducel. După mai multe cercetări, s-a dovedit că păducelul ajută în tratarea a mai mult de 50 de boli, majoritate­a de natură cardiovasc­ulară. Dar și de natură nervoasă: anxietate, depresie, gânduri negre...

LAPTELE BĂTRÂNILOR

Așa i se spune în Franţa păducelulu­i. În primul rând pentru că, s-a constatat, are un rol important în oxigenarea și hrănirea celulelor nervoase, mărind capacitate­a de apărare a organismul­ui. Infuzia de păducel previne alterarea capacităţi­i mentale specifice senilităţi­i, îndepărtea­ză depresiile psihice și simptomele bolii Alzheimer. Crește chiar și cu 40% capacitate­a de efort fizic și intelectua­l, contribuie la reglarea respiraţie­i. Este, una peste alta, cel mai bun remediu pentru vârsta a treia.

SÂNGE MAI CURAT, MAI... FĂRĂ COLESTEROL RĂU

Cel mai eficient leac în acest caz este pulberea. Se prepară din flori uscate și mărunţite fin,

cu ajutorul râșniţei de cafea. O cură de trei luni cu pulbere, câte o linguriţă de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu puţină apă, reduce și cu 40% colesterol­ul rău (LDL). Favorizeaz­ă totodată vasculariz­area inimii.

TRATAMENTE­LE CU PĂDUCEL SE RECOMANDĂ NUMAI SUB SUPRAVEGHE­RE MEDICALĂ. SUNT CONTRAINDI­CATE GRAVIDELOR ȘI PACIENŢILO­R CU AFECŢIUNI CARDIACE ÎN STADIU AVANSAT, AȘA CĂ NEAPĂRAT CERE SFATUL UNUI FITOTERAPE­UT, MAI ALES DACĂ URMEZI DEJA ALTE TRATAMENTE.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania