Sanatatea de Azi

Sânii fermi cu îngrijire se ţin

Sânii sunt strâns legaţi de feminitate și un bust generos este întotdeaun­a valorizat. Dacă lucrurile nu stau așa în mod natural, operaţiile de mărire nu sunt singurele soluţii.

- Include un scurt ritual de îngrijire a sânilor în rutina zilnică!

Dimensiune­a lor fluctuează de-a lungul vieţii. Sânii pot pierde în greutate în curele de slăbire, se măresc în timpul sarcinii și alăptării și se lasă odată cu vârsta. Asta nu înseamnă că nu poţi face nimic pentru ei. Încearcă unele dintre aceste remedii ușoare și eficiente, pe care le poţi aplica în intimitate­a casei tale.

HIDRATEAZĂ PIELEA PENTRU A PĂSTRA FERMITATEA

Îngrijirea sânilor poate menţine pielea fermă și suplă. Asigurând pielii elasticita­te, reduci riscul să devină flască și sânii lăsaţi. Acest lucru este dovedit prin studii făcute pe femei gemene. Așa cum aplici în fiecare zi cremă pe faţă și corp, nu omite niciodată sânii. Deși sunt

multe formule create special pentru această zonă, specialișt­ii ne asigură că orice cremă de corp hrănitoare și hidratantă face o treabă bună. Aplică o astfel de cremă o dată sau de două ori pe zi.

FOLOSEȘTE ULEI DE MĂSLINE!

Un masaj cu ulei de măsline stimulează circulaţia în această zonă și pielea capătă, pe lângă elasticita­te, și vitalitate. Compoziţia sa nu este mult diferită de cea a grăsimii naturale secretată de piele, fiind o bună soluţie pentru compensare­a pielii

uscate și prevenirea pierderii tonusului. Fă acest masaj cu câteva picături de ulei de câteva ori pe săptămână, ideal după duș. Un alt avantaj foarte important al masajului cu ulei este că în timpul lui poţi depista orice modificare a sânului, precum un nodul potenţial periculos. Se știe cât de importantă este autopalpar­ea când e vorba de prevenţia cancerului mamar!

GELUL DE ALOE DĂ TONUS

Aloe Vera calmează, hidratează, dar și tonifică pielea, fără niciun efect secundar. Studiile au arătat că gelul aplicat pentru vindecarea rănilor a ajutat și la îmbunătăţi­rea rezistenţe­i pielii. Și această proprietat­e aduce beneficii în lupta împotriva lăsării sânilor pe măsură ce îmbătrânim. Gelul se masează cu 15 minute înainte de duș, timp suficient să acţioneze.

FĂ EXERCIŢII!

Contrar credinţei populare, mușchii pieptului mai mari nu vor micșora dimensiune­a sânilor, ci o vor crește. Atunci

când mușchii care susţin sânii nu sunt suficient de puternici pentru a susţine greutatea lor, aceștia se lasă. Cheia pentru sâni mai fermi sunt exerciţiil­e pentru regiunea pieptului și, dacă nu mergi la sală, flotările și exerciţiil­e cu mingea (una cât mai grea) sunt suficiente. Dacă flotările știi cum se fac și le poţi exersa inclusiv cu sprijin

pe genunchi, pentru exerciţiil­e cu mingea trebuie să te întinzi pe spate și să ridici mingea de la piept, ţinând braţele drepte. Coboară coatele și repetă. Fă 3-4 seturi de 10 repetări la două zile. Cât despre flotări, începe cu 5 repetări și crește numărul lor de la o ședinţă la alta. După prima lună de exerciţii, vei începe să vezi și rezultatel­e. Fii consecvent­ă!

FUMATUL ESTE ASOCIAT CU UN RISC CRESCUT DE CANCER LA SÂN, DAR ȘI ASPECTUL SÂNILOR ARE DE SUFERIT, PENTRU CĂ FUMUL DISTRUGE VITAMINA C DIN ORGANISM, COLAGENUL ȘI ELASTINA CARE LE CONFERĂ FERMITATEA.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania