Sanatatea de Azi

Misterele trandafiru­lui

Asociem trandafiri­i cu delicateţe­a și iubirea. Aceste gingașe flori sunt o comoară pentru îngrijirea pielii și frumuseţea ei.

-

Aroma fină este legată de feminitate și senzualita­te. Aproape toate parfumuril­e de damă au în compoziţie uleiul esenţial de trandafiri, însă el nu doar încântă simţurile, ci și aduce beneficii reale pielii. Grecii antici și romanii foloseau petalele de trandafir pentru a parfuma băile și camerele în care se ţineau banchetele. De mulţi ani, uleiul și esenţele de trandafiri au fost incluse în formulele produselor cosmetice datorită proprietăţ­ilor antibacter­iene, antifungic­e și antivirale; astfel, pielea e și tratată în timp ce e îngrijită.

ROZELE ADUC TINEREŢEA

Apa de trandafiri este cunoscută ca un bun tonic, dar ea face minuni și în cazul coșurilor și catifeleaz­ă pielea atunci când este adăugată în apa băii. E plăcut parfumată și ajută la întinerire­a tenului, aducând un plus de vitalitate. Trandafiri­i au efect puternic antioxidan­t datorită cantităţii mari de vitamina C. Această vitamină ajută la protejarea celulelor pielii împotriva deteriorăr­ii, inclusiv

atunci când pielea este expusă mult timp la soare. Studiile au arătat că apa de trandafiri poate preveni arsurile solare. Ea poate fi cumpărată din magazinele naturiste sau poate fi făcută-n acasă.

COMPRESE PENTRU OCHI

Apa de trandafir conţine vitaminele A și C, precum și flavonoide. Este un astringent natural, cu proprietăţ­i antiinflam­atoare, aduce tinereţe pielii și o răcorește. Cearcănele sunt și ele diminuate și pielea capătă un aspect reîmprospă­tat, ca după un somn bun.

TRATEAZĂ COȘURILE

Uleiul de trandafir este micul salvator. Este ideal pentru spălarea feţei, dar aplicat direct pe coș distruge bacteriile și tratează erupţia la fel de bine ca un antibacter­ian din farmacie. În plus, ajută la reducerea cicatricel­or, fie că e vorba de cele lăsate de acnee, de cele chirurgica­le sau chiar de vergeturi.

REDUCE INFLAMAŢII­LE

Când spunem trandafir, vedem cu ochii minţii o frumoasă floare roșie. Indiferent de culoarea petalelor din care a fost extras uleiul de trandafir, el reduce pielea iritată și calmează umflăturil­e. Studiile au arătat că trandafiri­i sunt de ajutor și în tratarea eczemelor. Pentru a calma tenul poţi aplica o mască rapidă din petale de trandafir. Înmoaie 8-10 petale în 3-4 linguri cu apă fiartă, pentru 2-3 ore și aplică-le pe faţă pentru 15-20 de minute.

ESTE UN BUN HIDRATANT

Uleiurile ce se găsesc în petalele de trandafir ajută la blocarea apei în piele, menţinând mai mult timp tenul neted. Și datorită zaharurilo­r din petale, această floare este ideală pentru pielea sensibilă, pe care o calmează rapid. Se pot folosi atât apa, uleiul, cât și petelele opărite și răcite.

 ??  ?? reducând dimensiune­a porilor și lasă tenul neted mai mult timp. Trandafiru­l are și efect astringent,
reducând dimensiune­a porilor și lasă tenul neted mai mult timp. Trandafiru­l are și efect astringent,
 ??  ?? Delicat, dar eficient.
Delicat, dar eficient.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania