Sanatatea de Azi

Utilizări medicale ale castravete­lui

Că face parte din familia Cucurbitac­eelor am aflat de mult, din celebra scenetă adaptată după I.L.Caragiale și jucată magistral de Florin Piersic. Că e plin de apă, am citit de multe ori. Dar ce ne-a scăpat despre minunatul castravete?

-

Alungă mirosul neplăcut al gurii - cine a consumat usturoi știe, probabil, că poate scăpa de mirosul specific dacă mănâncă o salată de pătrunjel cu ulei de măsline și zeamă de lămâie imediat după. La fel de eficient pentru a avea o respiraţie plăcut mirositoar­e este și castravete­le. Consumat singur, nu împreună cu alte alimente, are rolul de a curăţa cavitatea bucală și a restabili echilibrul bacterian la acest nivel. În plus: → Tratează arsurile superficia­le – ai stat prea mult la soare și te-ai ales cu pielea roșie? Dacă nu ai la îndemână o loţiune calmantă cu aloe vera, dă-i puţin credit castravete­lui. Câteva felii aplicate pe zona afectată (dacă sunt reci, cu atât mai bine) vor face adevărate minuni.

→ Este bun pentru sănătatea rinichilor – mai bine de 90% din compoziţia sa este apă. Tocmai de aceea, castravete­le are efect diuretic, ceea ce duce la eliminarea acidului uric, dar și la asigurarea necesarulu­i de lichide, dacă este consumat zilnic, fără a uita, totuși, să bem apă.

 ??  ?? → Este foarte bogat în vitamina C, mai ales dacă este consumat cu tot cu coajă. Castravete­le este un foarte bun hidratant intern și extern.
→ Este foarte bogat în vitamina C, mai ales dacă este consumat cu tot cu coajă. Castravete­le este un foarte bun hidratant intern și extern.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania