Sanatatea de Azi

Nu te teme să experiment­ezi!

În ultima vreme, tot mai multe persoane aleg să consume diverse alimente cu care nu suntem obișnuiţi în mod tradiţiona­l, optând pentru ele datorită beneficiil­or pe care le au pentru sănătate.

-

Osimplă vizită la un magazin naturist ne va face să descoperim nenumărate produse despre care cei mai mulţi dintre noi nu știm mare lucru. Cei care s-au informat le cumpără și consumă fără să stea pe gânduri, știind că se pot baza pe proprietăţ­ile lor. Dacă nu le-ai încercat până acum, dă-le o șansă!

ALGELE MARINE

Chinezii sunt specialișt­i în prepararea acestora, cu usturoi și ulei. Este vorba de alge comestibil­e deshidrata­te, care pot fi cumpărate nu doar de la magazinul naturist, ci chiar de la supermarke­t. Sunt apreciate deoarece au un conţinut ridicat de iod și vitamine. Mulţi le consideră un aliment potrivit în cadrul curelor de slăbire.

GERMENII DE SEMINŢE

Sunt foarte apreciaţi de către vegetarien­i pentru că le asigură o parte din necesarul zilnic de nutrienţi pe care nu îl mai primesc din alimentele de origine animală. De in, grâu, hrișcă, secară, ovăz, quinoa, germenii aceștia sunt o adevărată bombă cu vitamine și minerale. Tot ce trebuie să faci este să pui doi pumni cu seminţe într-o tavă de sticlă și să le umezești cu puţină apă, de cel puţin trei ori pe zi. Nu peste mult timp ele vor germina, putând fi folosite în acest moment în salate ori amestecate cu iaurt sau miere. Sunt delicioase!

TOFU

Nu mai este de mult un aliment necunoscut românilor. Cu ceva timp în urmă, însă, nu puţini erau cei cărora nu le venea a crede că din „lapte“de soia se poate face un soi de brânză vegetală asemănătoa­re cu telemeaua. Este o alegere inspirată pe toată perioada postului, dar și pentru cei care sunt alergici la proteina din laptele de vacă ori la cazeină.

SEMINŢELE DE CÂNEPĂ

În niciun caz nu ne-am gândi că seminţele acestei plante pot fi consumate în salate sau amestecuri musli, la micul dejun. Ele sunt foarte bogate în acizi grași omega 3, vitamine și minerale de care avem nevoie pentru a fi sănătoși. În același timp, au un conţinut destul de ridicat de proteine.

Se consumă decorticat­e, râșnite, fiind recomandat­e și celor care suferă de diabet, artrită reumatoidă sau au valori crescute ale tensiunii arteriale.

 ??  ?? Include-le pe următoarea listă de cumpărătur­i!
Include-le pe următoarea listă de cumpărătur­i!

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania