Sanatatea de Azi

8 motive să folosești MIEREA

Din cele mai vechi timpuri, era ingredient­ul minune pentru frumuseţe și nici azi industria cosmetică nu și-a pierdut interesul pentru ea. Dacă faci un drum în orice magazin, vei vedea multe game de produse ce conţin miere. Nimic nu e întâmplăto­r.

-

Mierea are proprietăţ­i vindecătoa­re, antiseptic­e, antibacter­iene și anti-inflamatoa­re, însă poate și stimula producţia de colagen, devenind un produs antirid eficient și la îndemână. În combinaţie cu alte ingredient­e sau folosită ca atare, ea este un produs de frumuseţe cu foarte multe întrebuinţ­ări, pe care merită să-l introduci în rutina zilnică de îngrijirea pielii ș i părului. Iată doar 8 efecte care te pot convinge să o folosești!

Funcţionea­ză ca o mască hidratantă

Datorită efectului calmant și hidratant, mierea brută este ideală pentru o hidratare rapidă a pielii aspre sau îmbătrânit­e. Acţionează rapid și lasă tenul luminos. Zaharurile din miere sunt substanţe emoliente, care măresc conţinutul de apă la nivelul pielii și reduc uscăciunea.

Încearcă: aplică mierea pe pielea umezită și las-o 20 de minute, apoi îndepărtea­z-o printr-un masaj ușor cu apă călduţă. Această mască are un efect bun și asupra ridurilor, reducându-le dimensiune­a, mai ales dacă amesteci mierea cu brânză de vaci.

Este un exce lent exfoliant

Enzimele din miere funcţionea­ză ca un exfoliant delicat, ajutând pielea să scape de celulele moarte și să radieze. Încearcă: aplică mierea cu degetele, prin mișcări circulare, timp de 1-2 minute. Clătește cu apă din belșug.

Elimină cicatricel­e

Ajută la vindecarea rănilor și la refacerea pielii. Antioxidan­ţii din miere hrănesc pielea afectată și grăbesc reînnoirea celulară. Încearcă: masează cu miere zona afectată, printr-o mișcare circulară 1-2 minute, apoi clătește.

Tratează acn eea

Are proprietăţ­i antiinflam­atoare și antibacter­iene, care ajută la reducerea roșeţii și inflamaţie­i pielii în cazul coșurilor. Mai mult, ajută pielea să rămână hidratată și diminuează producţia de sebum.

Încearcă: aplică mierea într-un strat gros, direct pe coșuri, timp de 10-15 minute, după care clătește cu mișcări delicate. Apelează la aceste cataplasme de 2-3 ori pe zi, până la vindecare.

Catifeleaz­ă pielea

Adaugă în baie miere și pielea va deveni fină, iar mintea ta se va putea relaxa mai ușor. Are efect hidratant, dar și hrănitor, iar pielea va rămâne mai catifelată. Aroma ușor dulceagă și cu note florale va avea un efect de relaxare imediată asupra psihicului.

Încearcă: amestecă două linguri mari de miere într-o ceașcă cu apă fierbinte, până când este dizolvată, apoi toarnă în cada cu apă.

Îngrijește cuticulele

Tot mierea te ajută să ai cuticulele netede, perfect hidratate și aproape invizibile. Pentru că este un hidratant foarte bun, cuticulele vor fi mereu fine dacă le tratezi zilnic cu miere.

Încearcă: aplică miere cu un mic bureţel pe fiecare unghie și după cinci minute clătește.

Este un bun balsam pentru păr

Puţini știu că mierea este balsamul perfect pentru păr. Este hrănitoare, catifeleaz­ă părul și îl face ușor de pieptănat, aducându-i în plus și strălucire. Încearcă: amestecă o jumătate de ceașcă de miere cu apă și întinde această soluţie pe întregul păr. Masează ca pe un șampon, lasă să acţioneze 30 de minute și clătește. Fă acest tratament de două ori pe săptămână.

Netezește buzele

Când ai buzele uscate, tot ce trebuie să faci este să le ungi cu miere, apoi să reziști tentanţiei de a o mânca. Enzimele curăţă pielea uscată, zaharurile hidratează intens, iar antioxidan­ţii și mineralele repară ţesutul afectat. Imediat buzele își recapătă confortul.

Încearcă: aplică mierea pe buze, așteaptă 5 minute, apoi îndepărtea­z-o cu apă călduţă.

 ??  ?? FRUMUSEŢE miere este bun, Deși orice tip de are cel mai ridicat cea de Manuka nivel de antioxidan­ţi.
FRUMUSEŢE miere este bun, Deși orice tip de are cel mai ridicat cea de Manuka nivel de antioxidan­ţi.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania