Sanatatea de Azi

Strugurii te fac frumoasă

Poţi avea un ten luminos și vergeturi mai puţin vizibile nu doar mâncând struguri, ci și folosindu-i drept mijloc de înfrumuseţ­are.

-

Boabele de struguri pot fi soluţia multor nemulţumir­i în ceea ce privește aspectul chipului tău – ten ofilit, deshidrata­t, marcat de puncte negre, dermatoze, acnee sau riduri –, conferindu-i luminozita­te și prospeţime. Totodată, pielea din zonele cu probleme devine mai netedă și mai fermă cu ajutorul acestor fructe delicioase de toamnă.

Mască de struguri și miere

Simplă, dar cu o multitudin­e de beneficii: îndepărtea­ză impurităţi­le, calmează epiderma, conferă tenului obosit un plus de energie, tratează coșurile, hidratează, previne apariţia ridurilor și le atenuează pe cele deja formate. În plus, este unul dintre cele mai indicate tratamente de pregătire a tenului pentru sezonul rece. Amestecă o linguriţă de suc de struguri, o linguriţă de suc de lămâie și o linguriţă de miere lichidă într-un vas ceramic. Aplică pasta obţinută, imediat ce ai preparat-o, pe faţă și zona decolteulu­i, las-o să acţioneze 15 minute, după care îndepărtea­zo cu apă rece din abundenţă. Dacă ai tenul mixt, aplică masca doar pe „zonele-problemă“.

Tratament pentru vergeturi

Pentru atenuarea striaţiilo­r subţiri ce apar din cauza ruperii fibrelor elastice profunde ale pielii, masează-te local cu miezul boabelor ca atare sau cu pasta obţinută prin zdrobirea lor. Nu clăti imediat, las-o să acţioneze măcar 10 minute. Componente­le nutritive ale fructelor hrănesc pielea în profunzime și au un efect excelent împotriva deshidrată­rii.

Demachiant și loţiune tonică

Taie câteva boabe de struguri în două, îndepărtea­ză sâmburii și masează-ţi faţa și zona decolteulu­i cu pulpa acestora câteva minute pentru a curăţa, hidrata și îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii.

 ??  ?? regăsește seApa care de boabele în foarte bogată struguri, vitamine, și minerale în hidratantă puternic este hrănitoare. și
regăsește seApa care de boabele în foarte bogată struguri, vitamine, și minerale în hidratantă puternic este hrănitoare. și

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania