Sanatatea de Azi

Andra Petrescu e îndrăgosti­tă de dulciuri

La 32 de ani, Andra Petrescu, prezentato­area Telejurnal­ului TVR 1 (orele 14.00 și 16.00), este dovada vie că poţi arăta de milioane chiar dacă nu-ţi refuzi, din când în când, mici plăceri culinare.

-

Faci ceva special pentru silueta perfectă sau ești, pur și simplu, norocoasă? De când mă știu, indiferent de greutatea avută, „trebuie să mai slăbesc două kilograme“. Poate acesta este secretul, sau unul dintre ele, pentru că atunci când simt că cele două kilograme s-au înmulţit, iau măsuri urgente. Odată ce îţi pierzi greutatea de sub control, devine din ce în ce mai greu să revii la formele dorite, iar cântarul este ceasul meu deșteptăto­r pentru astfel de situaţii.

Mișcare faci?

Din punctul meu de vedere, alimentaţi­a este cel mai important aspect când vorbim de greutatea ideală, apoi odihna și mișcarea. Pe lângă yoga, în fiecare zi urc pe scări 5 etaje, fac plimbări lungi în parc ori de câte ori am ocazia și uneori fac acasă un program de câteva serii de abdomene, flotări și genuflexiu­ni.

Ai vreo plăcere vinovată în materie de mâncare?

Oh, da! Dulciurile! Relaţia mea cu deserturil­e este una cu totul specială. Un desert bun, delicios îmi duce în extaz papilele gustative și îmi face fericite tooooate celulele din corp. Dar nu-mi refuz niciun fel de mâncare. O dată sau de două ori pe săptămână îmi satisfac pofta de pizza, hamburger, cartofi prăjiţi sau alte alimente de acest gen, cu menţiunea că în ziua respectivă am grijă ca restul meselor și gustărilor să fie cât mai sărace caloric și ușor de digerat.

În materie de fructe, ai vreunul favorit?

Îmi plac toate fructele, indiferent de anotimp. Printre preferatel­e mele se numără pepenele roșu, perele Williams, strugurii albi fără sâmburi și bananele, fructe pe care aș putea să le mănânc încontinuu.

Care e cea mai importantă masă a zilei pentru tine?

Micul dejun. Pentru că până de curând am prezentat știrile dimineaţa (chiar foarte dimineaţă) eram pe fugă mereu și nu aveam timp să îmi pregătesc un mic dejun complex, așa că am apelat la soluţii rapide prin care să ofer organismul­ui minerale, vitamine și nutrienţi în mai puţin de 10 minute. Cereale integrale, fructe proaspete, ouă cu brânză și roșii, două felii de pâine neagră cu seminţe cu unt de arahide sau cu alte produse tartinabil­e.

 ??  ?? Trebuie să recunosc că gătesc destul de rar. Dar când o fac, rezultatul este delicios!
Trebuie să recunosc că gătesc destul de rar. Dar când o fac, rezultatul este delicios!

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania