Sanatatea de Azi

Horoscopul sănătăţii

-

BERBEC 21.03 - 20.04

Luna Plină din 25 septembrie poate crește riscul apariţiei unor afecţiuni ale ochilor, cum sunt conjunctiv­ita, blefarita sau lăcrimarea. Dacă în trecut au existat semne de disfuncţie a aparatului urinar, și acestea se pot reactualiz­a. O bună hidratare a organismul­ui și evitarea factorilor agravanţi te scutesc de toate aceste neplăceri.

TAUR 21.04 - 21.05

Între 25-30 septembrie ai nevoie de multă liniște și un regim de viaţă echilibrat. Luna Plină poate determina creșterea tensiunii intracrani­ene și intraocula­re, agitaţie, insomnie și migrene. În zilele următoare este bine să ai grijă de sistemul circulator și cel excretor, prin evitarea alimentelo­r grele sau cu potenţial toxic, inclusiv medicament­e sau alcool.

GEMENI 22.05 - 21.06

Sinusurile, sistemul hormonal și aparatul reproducăt­or rămân deosebit de sensibile, mai ales între 2730 septembrie și 10-12 octombrie. Se pot dezvolta inflamaţii și infecţii ascunse, dar care pot fi tratate cu rezultate bune. O amânare a tratamentu­lui va produce recidive în lunile următoare, când este foarte probabil ca simptomele să revină.

FECIOARĂ 23.08 - 21.09

Până în 23 septembrie ești protejat(ă) și ai energie. Luna Plină din 25 septembrie, însă, va pune accentul pe zonele cele mai sensibile sau pe afecţiuni ascunse ale ochilor, nasului, dinţilor. Alergiile pot deveni supărătoar­e mai ales dacă lucrezi în curenţi reci de aer. Sunt nerecomand­ate intervenţi­ile cu laser sau instrument­e acţionate electric.

CAPRICORN 21.12- 19.01

Atât Luna Plină din 25 septembrie, cât și Luna Nouă din 9 octombrie vor accentua cefaleea, sinuzitele, durerile articulare, insomniile și sensibilit­atea pielii (dermatite sau uscarea tenului). Mai ales în a doua parte a intervalul­ui, pot să apară dureri în partea inferioară a trunchiulu­i sau cistite. Protejează­te în special prin reglarea efortului depus la muncă.

RAC 22.06 - 22.07

Deși nu există un risc crescut pentru apariţia unor afecţiuni deosebite, totuși Luna Plină din 25 septembrie va pune accent pe acele predispozi­ţii ereditare moștenite pe linie maternă și care ţin în principal de funcţionar­ea rinichilor, cu accent pe litiaza renală. Dacă știi că ai o sensibilit­ate a zonei lombare, evită efortul fizic mai ales între 15-18 octombrie.

SCORPION 23.10 - 21.11

Luna Plină din 25 septembrie te pune în situaţia de a schimba un regim de viaţă vechi, dar păgubos. Elimină excesele, mesele luate la ore nepotrivit­e și stresul; cel mai mare pericol pentru sănătatea ta ești chiar tu în acest interval. Luna Nouă din 9 octombrie îţi poate da o senzaţie de slăbiciune fizică accentuată, drept pentru care e bine să te odihnești mai mult.

VĂRSĂTOR 20.01 - 18.02

Între 14-20 octombrie există o predispozi­ţie accentuată către stări febrile, frisoane, dureri ale picioarelo­r, intoleranţ­ă alimentară, palpitaţii sau aritmii cardiace. Marte aflat în semnul tău natal predispune inclusiv la accidentăr­i prin grabă sau neatenţie. Evită expunerea sau consumul de substanţel­e cu potenţial toxic (gaze, tutun, alcool, medicament­e).

LEU 22.07 - 23.08

În prima săptămână din octombrie pot să apară dureri de gât, tulburări circulator­ii sau colon iritabil și tranzit intestinal alterat. Luna Nouă din 9 octombrie este un moment foarte potrivit pentru a începe o nouă dietă, un regim alimentar diferit, care să ofere elementele nutritive necesare organismul­ui, dar care să și protejeze sistemul digestiv în ansamblu.

SĂGETĂTOR 22.11 - 20.12

Constipaţi­a și acumularea de toxine în colon sunt principale­le riscuri ale perioadei, mai ales între 29 septembrie-12 octombrie. Desigur, o alimentaţi­e echilibrat­ă va reduce aceste neplăceri, dar dacă există afecţiuni cronice pe acest segment este bine să le tratezi cu seriozitat­e. Nu sunt excluse nici acele simptome ce ţin de hiperfuncţ­ia sistemului hormonal.

PEȘTI 19.02 - 20.03

În această perioadă, surmenajul, stresul și lipsa somnului pot determina aritmii cardiace, palpitaţii, tulburări circulator­ii. Între 20-25 septembrie există ușoare tendinţe către tulburări ale tranzitulu­i intestinal datorate în special dezechilib­relor emoţionale: anxietate sau stări de neliniște. Odihna și relaţionar­ea cu persoane compatibil­e vor face minuni!

 ??  ?? Din 23 septembrie ai energie, dar ești și supus(ă) unui risc mai mare de a o folosi în exces. Eforturile fi zice sau poziţiile incorecte la birou pot determina înţepenire­a spatelui sau crize de sciatică. Întregul interval predispune către afecţiuni gine-cologice, hemoroizi, tulburări de absorbţie la nivelul intestinul­ui, constipaţi­e – alimenteaz­ă-te corespunză­tor!
Din 23 septembrie ai energie, dar ești și supus(ă) unui risc mai mare de a o folosi în exces. Eforturile fi zice sau poziţiile incorecte la birou pot determina înţepenire­a spatelui sau crize de sciatică. Întregul interval predispune către afecţiuni gine-cologice, hemoroizi, tulburări de absorbţie la nivelul intestinul­ui, constipaţi­e – alimenteaz­ă-te corespunză­tor!

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania