Sanatatea de Azi

CUM PREVII MAHMUREALA

De pe nicio masă de sărbătoare nu lipsesc băuturile alcoolice, nu-i așa? Doar mahmureala din dimineaţa zilei următoare nu-ţi pică prea bine.

-

Dacă s-a întâmplat și seara ai băut ceva mai mult alcool decât obișnuieșt­i, a doua zi dimineaţă trezirea ar putea fi dificilă și însoţită de neplăceri pregnante: dureri puternice de cap, greţuri, senzaţie de gură uscată, ameţeli, proastă dispoziţie... E neplăcuta mahmureală.

CÂTEVA SFATURI

❖ Nu bea alcool pe stomacul gol, mănâncă mai întâi ceva consistent, altfel rata de absorbţie a acestuia se dublează, iar eliminarea lui din organism este mult încetinită.

❖ Când știi că s-ar putea să bei cam mult, mănâncă înainte un castravete murat în sare, nu în oţet, sau bea o cană de moare. Alcoolul privează organismul de electroliţ­i, iar sarea în care au fost muraţi castraveţi­i te va ajuta să-i înlocuieșt­i.

❖ Bea multă apă;

❖ Evită șampania. Eleganta și rafinata licoare, ca orice băutură alcoolică acidulată, grăbește absorbţia alcoolului în organism. La fel se întâmplă și când combini o băutură alcoolică cu una carbogazoa­să.

CUM O COMBAŢI

Orice fel de alcool ai fi băut, el a condus la deshidrata­rea organismul­ui tău, aceasta fiind, de fapt, principala cauză a mahmurelii. Așadar, bea multă apă, chiar dacă nu simţi imediat că ţi-e sete. Evită însă cafeaua și sucurile acide, în locul lor poţi bea ceai de mentă, de ghimbir sau de mușeţel. În ziua de după răsfăţul bahic, alege o dietă ușoară, pe bază de legume și lactate. Iar după ce îţi mai revii, ieși la plimbare. Aerul rece face minuni!

ŞTIAI?

ALCOOLUL ÎNGRAŞĂ, CALORIILE PROVENITE DIN BĂUTURILE ALCOOLICE AVÂND TENDINŢA SĂ SE DEPUNĂ SUB FORMĂ DE EXCES DE GRĂSIME ÎN REGIUNEA ABDOMINALĂ.

 ??  ?? Un singur pahar de vin este suficient pentru o masă festivă.
Un singur pahar de vin este suficient pentru o masă festivă.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania