Sanatatea de Azi

Reţete care te scapă de toxine

Găsești în continuare 3 reţete care îţi prind bine de câte ori simţi că e cazul să slăbești, să dai o mână de ajutor ficatului suprasolic­itat sau să înlesnești digestia.

-

Cei 3 S (supă, suc, salată) conţin ingredient­e nutritive, pline de vitamine, care te vor face să simţi că îţi hrănești corpul cu fiecare înghiţitur­ă. Având în vedere că urmează o perioadă în care excesele sunt greu de evitat, e bine să apelezi la aceste reţete cât mai des în zilele de repaus culinar dintre sărbători. Pot înlocui cu succes o masă sau o gustare, dar își fac treaba cel mai bine dacă sunt consumate în loc de mic dejun sau la cină!

SUPĂ

Ingredient­ele de care ai nevoie nu sunt multe: broccoli, praz, ţelină, frunze de spanac, usturoi, o lămâie, ulei de măsline și condimente, după gust. Pui o linguriţă de ulei de măsline într-o olișoară, adaugi ţelina tăiată cubuleţe, o bucăţică de praz mărunţit, 2-3 căţei de usturoi și amesteci câteva minute, după care adaugi broccoli (desfăcut în bucheţele), două mâini de spanac și 100 ml de apă. Când sunt fierte, le dai prin blender, adaugi sucul de la o lămâie, sare și piper și gata! Poţi adăuga, după preferinţe, germeni de grâu sau seminţe.

SUC

Trebuie spus de la început că acest suc nu va fi nici pe departe unul delicios, pentru că nu conţine fructe, în afară de un măr verde sau un kiwi. Dar este sărac în carbohidra­ţi și calorii. Se prepară din următoarel­e ingredient­e: un măr/kiwi, un castravete, o legătură de pătrunjel, o mână de spanac, o lămâie verde. Le pui pe toate în storcător și asta-i tot!

SALATĂ

Ai nevoie de 2-3 morcovi mari, pe care îi dai pe răzătoare. Apoi adaugi o ceșcuţă de pătrunjel fin tocat și suc de lămâie. Dacă vrei, poţi pune și puţin ulei de măsline, sare, piper. Este o salată aproape lipsită de calorii, dar care ţine de foame și face minuni pentru sistemul digestiv!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania