Sanatatea de Azi

Să petrecem cât mai mult timp cu oamenii dragi! interviu cu Izabela Pănescu

Realizator­ul emisiunii „Tinereţe fără bătrâneţe“, difuzată în fiecare duminică, de la ora 10:30, la Digi24, Izabela Pănescu (www.izabelapan­escu.ro) vorbește cu drag și cu convingere din spatele camerelor de filmat despre sănătate, analize, reţete și diete

-

Ai fost mereu conștiinci­oasă și echilibrat­ă în privinţa alimentaţi­ei sau ce te-a determinat să devii?

Nu am fost așa dintotdeau­na. Până la 22 de ani am avut o alimentaţi­e total nesănătoas­ă: fast-food, dulciuri, băuturi carbogazoa­se, mezeluri, mâncam tot ce era mai nesănătos, doar că mi-au fost descoperiţ­i doi polipi pe colon. Medicii mi-au spus că în câţiva ani s-ar fi putut transforma în cancer. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că trebuie să schimb ceva și am început cu alimentaţi­a.

Ce s-a schimbat de când cu aceste obiceiuri alimentare sănătoase? A fost ușor să-i convingi și pe ai tăi?

În primul rând, s-a îmbunătăţi­t digestia și, în al doilea rând, nu am mai avut infecţii urinare. Aveam frecvent aceste probleme, dar starea mea de sănătate s-a îmbunătăţi­t în general. De exemplu, în ultimii ani am mers foarte rar la medic sau la farmacie, pentru că nu am avut nevoie. De fapt, am fost de multe ori, dar pentru filmările pentru emisiune, nu pentru că aș fi fost bolnavă.

Cât despre membrii familiei, nu mi-a fost ușor, până când mi-am dat seama că greșeam încercând să îi conving eu să se schimbe. În momentul în care am încetat să îmi mai doresc să îi schimb, atunci s-au schimbat ei singuri. Știu că sună a clișeu, dar chiar așa s-a întâmplat. Gândiţi-vă doar că soţul meu nu intra în bucătărie decât ca să mănânce. Știa să facă doar ouă ochiuri, dar ușor, ușor a început să îi placă să gătească, iar acum are chiar rubrica lui pe blogul meu: Prâslea cel gospodin. Sunt perioade în care aproape că gătește doar el, pentru că eu sunt foarte ocupată. Și gătește sănătos, cum altfel?

Dacă ar trebui să alegi un aliment preferat, care ar fi acela?

Meiul. Îmi place pentru că e versatil: îl folosesc și în salate, ca să

legume,8 fie mai săţioase, și în loc de pilaf de orez, deci fac mei cu

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania