Sanatatea de Azi

3 dulciuri pentru ten

Dacă pentru dietă sunt periculoas­e, câteva dulciuri sunt numai bune pentru o piele fină și plină de prospeţime.

-

Caloriile nu mai sunt o problemă și nici cantitatea sau momentul în care faci aceste tratamente dulci. Tot ce contează este efectul absolut surprinzăt­or pe care-l au în numai câteva minute. Folosește-te de ele înainte de orice petrecere și vei culege numai aprecieri!

Mierea

Datorită efectelor sale hidratante, antioxidan­te și antiseptic­e, mierea este un excelent tratament pentru orice tip de ten. Masca cu miere calmează, curăţă, revitalize­ază și repară tenul, fiind un bun tratament antirid cu efecte imediate și de durată dacă este pusă la treabă regulat, adică o dată pe săptămână.

Reţetă: aplică un strat consistent de miere pe faţă și lasă masca să acţioneze 20-30 de minute, apoi clătește cu apă rece. Nimic mai simplu și mai eficient.

Zahărul

Tenul va fi fericit de acest tratament. Nici măcar nu are vreo preferinţă între zahărul alb sau brun. Zahăr să fie! Este excelent în loc de scrub, pentru că nu doar îndepărtea­ză celulele moarte, ci și revigoreaz­ă pielea și o lasă catifelată. Însă în câteva minute poţi prepara și o mască de întinerire din zahăr!

Reţetă: pune într-un castron 2-3 linguri de zahăr și adaugă puţină apă, cât să obţii o pastă. Amestecă până când toate cristalele s-au dizolvat. Întinde masca pe faţă pentru 15-20 de minute. La sfârșit, masează ușor și clătește cu apă rece. Vei constata că pentru câteva ore ridurile fine vor dispărea ca prin farmec.

Ciocolata

Dacă îţi place ciocolata, să știi că și pielea o adoră. Împachetăr­ile cu ciocolată se află și pe lista marilor saloane de frumuseţe și nu întâmplăto­r. Ciocolata stimulează circulaţia sangvină, previne apariţia ridurilor și lasă pielea netedă și mai elastică. Reţetă: topește cam 25 g de ciocolată neagră, adaugă o lingură de ulei de măsline și las-o să se răcească, apoi aplic-o pe ten și decolteu. După 15 minute, clătește cu apă călduţă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania