Sanatatea de Azi

6 trucuri ca să pari mai tânără

Soluţii miraculoas­e care să te întinereas­că peste noapte nu există, dar ai la îndemână trucuri mărunte, precum modul în care te machiezi, care pot „șterge“câţiva ani buni de pe chipul tău.

-

Orice femeie își dorește să pară mai tânără și mai proaspătă, indiferent că are 30 sau 60 de ani. Ţi-e dor de buzele pline, părul bogat și pielea netedă de odinioară? Descoperă, de la culoarea rujului, până la stilul coafurii, cele mai eficiente trucuri care te ajută să dai timpul înapoi, și nu doar pentru o noapte de sărbătoare.

1 PUNE-ŢI ÎN VALOARE OCHII!

Ochii sunt zona cheie a feţei. Dacă știi cum să-i pui în valoare, poţi arăta cu cel puţin 5 ani mai tânără. Tot ce trebuie să faci este să-ţi ondulezi genele cu ondulatoru­l special, apoi să le „îngheţi“în acea poziţie cu mascara. Nu folosi rimel negru, care dă asprime privirii, ci o nuanţă naturală de

maro, care creează senzaţia de privire larg deschisă și dă ochilor un aspect tineresc.

Nu uita ca seara, înainte de culcare, să te demachiezi întotdeaun­a. Apa micelară e o alegere excelentă.

2 UN RUJ MAI CREMOS

Pe măsură ce îmbătrânim, buzele se subţiază, iar nuanţele închise

de ruj accentueaz­ă acest neajuns, așa că ar trebui evitate. Optează pentru rujuri din sfera rozului, dar stai departe de culorile din gama piersică și portocaliu, care îţi fac dinţii să pară galbeni. Sigur că poţi încerca și diverse tonuri de roșu puternic sau vișiniu, mai ales dacă te prind bine, dar evită rujurile cu textură grea și pe cele mate, căci îţi fac buzele să pară fără volum. Alege mai degrabă un ruj transparen­t și hidratant, cu textură cremoasă sau chiar un luciu de buze.

 DEFINEȘTE-ŢI SPRÂNCENEL­E!

Cu vârsta, ori pur și simplu din cauză că ani de zile le-ai tot smuls, sprâncenel­e devin mai subţiri și mai rare, ceea ce te îmbătrâneș­te. Pentru un look întinerit, sprâncenel­e trebuie să arate „pline“și ridicate, mai ales la colţuri. Folosește un creion sau o pudră pentru sprâncene, ca să umpli „golurile“– cu sprâncenel­e bine definite, obţii un lifting al feţei instant. Nu exagera, însă, cu creionul! Nimeni nu trebuie să să ghicească nimic artificial la sprâncenel­e tale - scopul e să le conferi un aspect natural, tineresc, așa că străduieșt­e-te să colorezi discret zonele unde sprâncenel­e sunt mai rare. Alege un creion care se apropie cel mai mult de culoarea naturală a sprâncenel­or tale.

 PUŢINĂ CULOARE ÎN OBRAJI

Obrajii ridicaţi dau aspect tineresc feţei. Poţi crea acest efect aplicând puţin fard în cea mai de sus parte a pomeţilor. Folosește un fard de obraji sub formă de cremă, care se întinde ușor, sau perle sidefate. În niciun caz nu întrebuinţ­a pudră, căci intră în toate liniile fine ale pielii, evidenţiin­du-le. Alege nuanţe deschise de roz sau trandafiri­i. După ce întinzi fardul cu mișcări circulare, adaugă și un strop de iluminator de faţă în centrul pomeţilor, pe care întinde-l apoi spre tâmple.

 COAFURĂ ANTI-AGING

Coafura și tunsoarea potrivite pot face minuni când vine vorba de crearea unui look proaspăt și tineresc.

❖ Bretonul nu ţi-a surâs până acum? Poate n-ar strica să-l încerci: ascunde perfect ridurile de pe frunte și îţi face părul să arate mai bogat. Poţi opta pentru un breton lung, dat ușor într-o parte.

❖ Nimic nu te îmbătrâneș­te mai mult decât părul rigid, „ţeapăn“. În schimb, tunsorile filate dau elasticita­te părului, care pe lângă faptul că se va mișca natural, va părea mai sănătos și voluminos. Exact ce-ţi trebuie ca să-ţi îndulcești înfăţișare­a. Evită tunsorile drepte (te pot îmbătrâni și cu 10 ani) și nu folosi fixativul în exces.

 NU ABUZA DE FOND DE TEN ȘI PUDRĂ

În cantităţi mari nu avantajeaz­ă pe nimeni, indiferent de vârstă. Creează un aspect îmbâcsit și fals. Rezultatul e însă și mai dezastruos dacă folosești un fond de ten care nu se potrivește cu nuanţa pielii tale. O asemenea greșeală adaugă ani buni chipului tău. Regula de bază: folosește fondul de ten cu zgârcenie. Încearcă să-l amesteci cu puţină cremă hidratantă înainte să-l aplici, ca să obţii un finisaj uniform.

 ??  ?? Chiar dacă ai trecut de prima tinereţe, nu ezita să poţi haine și oje colorate!
Chiar dacă ai trecut de prima tinereţe, nu ezita să poţi haine și oje colorate!
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania