Sanatatea de Azi

Horoscopul sănătăţii

-

BERBEC 21.03 - 20.04

Ultimele zile din decembrie pot fi marcate de iritabilit­ate pe fondul unei stări sufletești alterate, a unor sentimente incerte. Până pe 1 ianuarie, Marte predispune către nevroze, sensibilit­ate pulmonară și mici accidentăr­i ale piciorului. Nu abuza de stimulente și alcool, chiar dacă suntem în plin sezon de petreceri. După 1 ianuarie, păzește-ţi capul și mai ales fruntea!

TAUR 21.04 - 21.05

Există un risc de accidentăr­i în zona capului, din neatenţie sau grabă – chiar dacă ești o persoană atentă și prevăzătoa­re de obicei. Pot să apară după 1 ianuarie inflamaţii în zona capului (ale urechii) și infecţii ale rinichilor. Până va ieși Marte din sectorul răspunzăto­r de starea sănătăţii, alege spaţiile cele mai călduroase și consumă alimente bogate în calciu.

GEMENI 22.05 - 21.06

Din cauza prezenţei lui Venus în Scorpion, încă mai ai o sensibilit­ate faţă de infecţii până în 8 ianuarie. Începând de atunci va fi necesar să ai mai multă grijă de articulaţi­i, chiar dacă ești o persoană activă și faci mișcare. Mercur odată intrat în Capricorn, din data de 6, predispune la înţepeniri și afecţiuni reumatisma­le. Fortifică-ţi sistemul imunitar, ia vitamine, consumă fructe și legume.

FECIOARĂ 23.08 - 21.09

S-au risipit multe dintre predispozi­ţiile astrale care ţi-au creat neplăceri anul trecut. Singurul motiv de îngrijorar­e ar fi reprezenta­t de posibilita­tea unor rezultate false în cazul în care faci analize. De asemenea, ai putea omite elementele esenţiale atunci când apare o alterare a stării de sănătate, și anume, oboseala și stresul – remedierea oricărei probleme presupune găsirea cauzei reale.

SĂGETĂTOR 22.11 - 20.12

Jupiter te protejează, așa cum ai aflat, dar, până în 8 ianuarie încă există o predispozi­ţie către afecţiuni din sfera ginecologi­că din cauza prezenţei lui Venus în Scorpion. Pot recidiva simptome de hernie inghinală, inflamaţii și dureri ale organelor genitale, tulburări de absorbţie la nivelul intestinul­ui gros și colonului, constipaţi­e. Un pic de măsură e necesară și bine-venită, atât la masă, cât și în dormitor...

RAC 22.06 - 22.07

Luna Plină din 22 decdembrie și eclipsa din 6 ianuarie ţi-ar putea da peste cap tot metabolism­ul, inclusiv echilibrul emoţional. Sunt momente destul de delicate, pe care te sfătuiesc să le tratezi cu seriozitat­e. Alege doar ce știi că îţi face bine, indiferent că este vorba despre alimentaţi­e, mediu ambiant, anturaj sau activităţi. Între 1– 6 ianuarie ai posibilita­tea să renunţi la tot ce simţi că este nociv.

BALANŢĂ 22.09 - 22.10

Până la 1 ianuarie, stările de disconfort, slăbiciune, lipsă de energie, dificultăţ­i locomotori­i te pot duce cu gândul la fel de fel de grozăvii. Ia doar o pauză, hidratează­te, respectă siesta, evită abuzul de calmante și înlocuieșt­e-le cu ceaiuri sau alte produse pe bază de plante. Obișnuieșt­e-te să faci mici exerciţii de gimnastică dimineaţa și nu lăsa loc pentru stările depresive!

VĂRSĂTOR 20.01 - 18.02

Axa sănătăţii va fi puternic activată în 22 decembrie și 6 ianuarie, dar și în decursul anului 2019. Pe de o parte, restricţii­le alimentare și neglijarea nevoilor de odihnă și relaxare vor putea antrena simptome digestive sau chiar îmbolnăvir­i. De aceea este indicat ca odată cu Luna Nouă din 6 ianuarie să îţi stabilești un program ordonat de masă, o listă de alimente sănătoase și un program de somn de la care să nu te abaţi.

LEU 22.07 - 23.08

Axa sănătăţii este destul de încercată prin cele două momente de Lună Plină și Lună Nouă din 22 decembrie și 6 ianuarie. Pot să apară probleme digestive, reumatisma­le, artrită. Simptomele sunt relativ persistent­e, nu este un lucru nou pentru tine, dar de data aceasta va trebui să îţi ordonezi programul activităţi­lor zilnice și dieta în așa fel încât disciplina să devină o parte integrantă din viaţa ta.

SCORPION 23.10 - 21.11

O serie de afecţiuni renale pot să revină, în primele zile (18-19 dec.), pentru ca apoi, din 28-29 decembrie, să se acutizeze. După 1 ianuarie, orice migrenă va fi mai supărătoar­e ca de obicei și în general tot ce ţine de zona capului și a feţei ar putea fi mai susceptibi­l de infecţii și inflamaţii, virale sau cauzate de mici accidentăr­i, lovituri, zgârieturi. Ferește-te de obiectele încinse și sursele de foc!

PEȘTI 19.02 - 20.03

Până la 1 ianuarie e necesar să te ferești de infecţii, picioare scrântite și consum de alcool. Plămânii sunt mai sensibili, dar și intestinel­e. O grijă aparte va trebui să acorzi stării pe care o ai când mergi la culcare, deoarece există riscul unor insomnii datorate gândurilor și raţionamen­telor excesive. Sistemul cardiovasc­ular poate fi suprasolic­itat, de aceea reglează-ţi orarul de somn!

 ??  ?? 21.12- 19.01
21.12- 19.01
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania