Sanatatea de Azi

4 soluţii împotriva deshidrată­rii

Consumăm apă atunci când respirăm și când dormim. Apa este vitală pentru toate funcţiile organismul­ui, dar și pentru frumuseţe.

-

Curios, dar iarna când e frig ne putem deshidrata mai ceva ca vara. Stresul termic, căldura din casă și apa consumată de organism pentru funcţiile vitale pot duce la pierderea unei cantităţi mari de lichide. Când avem febră sau probleme stomacale, pierdem din nou apă. Și toate duc în final la deshidrata­re, ceea ce se traduce prin ameţeli, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare, gură uscată, oboseală, frisoane și piele aspră. Din fericire, putem preveni astfel de probleme.

Bea apă și când nu îţi e sete!

Fă-ţi un obicei și bea jumătate de pahar cu apă la fiecare oră. Dar, pentru ca tenul să fie bine protejat împotriva deshidrată­rii, aplică zilnic o cremă bogată în acid hialuronic. Această substanţă va atrage apa în piele și o va menţine mult timp.

Mănâncă fructe zemoase

Se spune despre sucul natural că este o apă vie, care face minuni pentru piele și păr. Cele mai bune fructe pentru hidratare în acest sezon sunt merele și fructele portocalii.

Fă dușuri calde

E tentant să faci o baie fierbinte în zilele reci, dar deshidrata­rea e la un pas distanţă. Șocul termic și căldura apei ne fac să transpirăm și să pierdem multă apă. Fă această baie caldă cât mai rar, în rest alege dușuri calde, rapide, și folosește un gel de duș cremos pentru o porţie bună de hidratare.

Dormi la rece

Aerisește camera înainte să intri sub plapumă și nu face prea cald în nicio încăpere. În plus, înainte de culcare aplică o cremă grasă sau un unt de corp pe mâini, până la coate, pe tălpi și gambe. Aceste zone sunt cele mai predispuse deshidrată­rii, însă cremele menţin hidratarea pielii.

CÂND SIMȚI CĂ ȚI-E SETE ÎNSEAMNĂ CĂ DEJA EȘTI DESHIDRATA­T! SETEA ÎNSEAMNĂ PIERDEREA UNUI PROCENT DIN APA CORPULUI.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania