Sanatatea de Azi

Aloe te scapă de durerile de stomac

Durerea de stomac poate fi „răsplata“pentru un răsfăţ culinar cu mâncăruri grele, picante sau prea multe, dar apare și în afecţiuni cronice, precum ulcerul. Sucul de aloe ţi-e aliat!

-

Oplantă ce n-ar trebui să lipsească din nicio casă, mai ales că e simplu de îngrijit, neavând nevoie decât de mult soare, poate fi de mare ajutor nu doar în caz de tăieturi și arsuri, ci și când te sâcâie durerile de stomac. Explicaţia e simplă: sucul de aloe reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea.

Cum se folosește

Pentru a profita de proprietăţ­ile terapeutic­e ale plantei, aceasta trebuie să fie matură (să aibă cel puţin doi ani). Cel mai indicat este să optezi pentru sucul obţinut acasă, dar dacă ţi-e mai simplu, poţi cumpăra capsule, sucuri și geluri cu extract de aloe de la plafar. Oricum, procedura e simplă: tai pe lungime frunza recoltată, cu un cuţit ascuţit și extragi cu atenţie gelul din interior. Iată cum să-l folosești!

Suc de aloe cu miere

O cură cu suc de aloe și miere reprezintă un remediu excelent în caz de dureri de stomac. Se amestecă bine gelul extras dintr-o frunză de aloe cu 100 g miere, consumându-se apoi din pasta obţinută câte 3 linguriţe pe zi: dimineaţa, pe nemâncate, înainte de masa de prânz și înainte de cină. Durata curei: 10 zile. După alte 10 zile de pauză, cura se poate relua. De mare ajutor, acţionând ca un antiacid sau cicatrizan­t gastric, este și tinctura de aloe, din care se ia câte o linguriţă diluată în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi.

O binefacere pentru sistemul digestiv

Datorită bogăţiei de vitamine din grupa B, sucul de aloe are efecte binefăcăto­are, pe lângă altele, și în caz de neplăceri gastrice sau digestive, conducând la: ● cicatrizar­ea rănilor provocate de ulcerul gastric sau duodenal;

● reducerea inflamaţie­i în caz de gastrită sau duodenită; ● regenerare­a mucoaselor gastrice;

● tratarea infecţiilo­r de la nivelul stomacului; ● reducerea acidităţii gastrice; ● stimularea digestiei.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania