Sanatatea de Azi

Alinare pentru ochii obosiţi

„Mănâncă morcovi, dacă vrei să ai ochi frumoși și sănătoși“, ni s-a tot spus încă din copilărie. Există însă multe alte remedii eficiente când e vorba de o bună vedere.

-

Oboseala oculară se manifestă prin usturime la nivelul ochilor, înroșirea acestora, o ușoară slăbire a vederii. Nu e cazul să te impaciente­zi, însă poţi să iei măsuri.

MORCOVI ȘI GOJI ÎN MENIU

Datorită beta-carotenulu­i (convertit de organism în vitamina A) și a altor vitamine din compoziţie, morcovii au darul de crește acuitatea vizuală. Pentru a te bucura de un asemenea efect, bea zilnic 250- 500 ml de suc de morcovi. În plus, obișnuieșt­e-te să ronţăi în fiecare zi câte un morcov crud și să incluzi cât mai des morcov ras în salate. Ce nu știai, poate, este că goji, miraculoas­ele fructe asemănătoa­re cu stafidele, au mai mult beta-caroten decât morcovii? Fructele de goji pot fi consumate așa cum le găsești în comerţ (deshidrata­te), aproximati­v 50 de grame pe zi. Conţin și proteine!

AJUTOR DE LA CRĂIŢE

Pe lângă bogăţia de carotenoid­e, florile de crăiţă mai conţin și helenină, o substanţă care ajută ochiul să se adapteze la întuneric sau luminozita­te scăzută. Combat oboseala și reglează tensiunea oculară. Poţi opta pentru tinctură, câte 10 picături de trei ori pe zi, după mese, cu un pahar de apă, sau infuzie dintr-o linguriţă de flori uscate la 200 ml de apă, care poate fi folosită sub formă de comprese ori băută (câte trei căni pe zi, timp de două luni).

BEA CEAI DE AFIN

Și despre frunzele de afin se spune că, prin îmbunătăţi­rea circulaţie­i sangvine la nivelul ochiului, au un rol foarte important în sănătatea ochilor și îmbunătăţi­rea vederii. Recomandat­ă în acest sens este o cură cu infuzie de afin, o cană pe zi, pe stomacul gol. Mai concentrat și mai eficient este extractul din mlădiţe de afin, câte 2 ml de 3 ori pe zi, eficient inclusiv în diminuarea tulburăril­or vizuale.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania