Sanatatea de Azi

3 sucuri roșii fac minuni iarna

Rodia, sfecla și grepfrutul roșu sunt atât de bogate în minerale și vitamine, încât oricine își dorește să ţină la distanţă afecţiunil­e de sezon ar trebui să își facă provizii.

-

În timpul iernii, sistemul imunitar este pus la grea încercare de factorii atmosferic­i neprielnic­i, dar și de multitudin­ea de germeni care își fac de cap în spaţiile închise, aerisite precar. De aceea, este important să avem o alimentaţi­e echilibrat­ă, bogată în legume și fructe. Din fericire, chiar și pe timp de iarnă ne putem ajuta de forţa naturii pentru a ne proteja sănătatea, iar sucurile naturale din rodie, gref roșu sau sfeclă roșie sunt un adevărat panaceu. Iată de ce!

Sucul de rodie

Conţine din belșug licopen, un antioxidan­t pe care îl găsim și în roșii, sfeclă roșie, grepfrutul roșu, cireșe, vișine ori fructe de pădure. Sucul de rodie este recomandat pentru a preveni cancerul de prostată, are proprietăţ­i antiinflam­atoare și antivirale, îmbunătăţe­ște funcţiile aparatului reproducti­v, dar și memoria.

Sucul de sfeclă

Numai cine nu a suferit de anemie nu știe cât de bună este această rădăcinoas­ă pentru a stimula producţia de hemoglobin­ă! Unde mai pui că are rolul de a normaliza tensiunea arterială, de a crește performanţ­a fizică (aviz celor cărora le place să facă mișcare!), este o minunată sursă de potasiu care luptă cu obosea- la și cu extenuarea musculară, previne apariţia unor tipuri de cancer datorită antioxidan­ţilor pe care-i conţine și este o bogată sursă de minerale. Sfecla roșie e un bun prieten al ficatului și ajută la scăderea colesterol­ului.

Sucul de gref

Se găsește în pieţe și la orice supermarke­t, iarna fiind anotimpul când îl poţi procura cu ușurinţă. Ca orice fruct citric este foarte bogat în vitamina C. Sucul preparat din pulpa sa zemoasă e foarte bun pentru a scăpa de câteva kilograme, mai ales dacă e consumat înainte de masă, dar și pentru a combate rezistenţa la insulină în cazul diabeticil­or sau pentru a îmbunătăţi sănătatea inimii. Acest fruct trebuie evitat câtă vreme urmezi tratamente medicament­oase, pentru că le poate anula efectul.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania