Sanatatea de Azi

Cină pentru doi

Unele alimente stârnesc simţurile și creează contextul perfect pentru o seară petrecută în doi.

-

Chiar dacă la noi nu toată lumea pune preţ pe sărbătoare­a Sfântului Valentin sau pe varianta autohtonă, Dragobetel­e, februarie este considerat­ă luna iubirii și predispune la un plus de tandreţe și gingășie. Și pentru că dragostea trece prin stomac, iată câteva mâncăruri de care să vă bucuraţi în doi, în cazul în care plănuiţi o seară romantică ori, pur și simplu, o cină specială.

Stridiile

Fiind un aliment mai pretenţios, e bine să te asiguri că sunt pe gustul lui și că știi să le prepari, dacă nu cumva mergeţi la restaurant (vezi pagina alăturată). Stridiile sunt unele dintre cele mai faimoase și puternice afrodiziac­e naturale. Se spune că sporesc fertilitat­ea și stimulează producerea de hormoni sexuali.

Avocado

Forma lor și faptul că, de obicei, cresc în perechi, dar și compoziţia plină de vitamine și minerale a fructelor de avocado le transformă în alimente-simbol pentru sănătatea sexuală. Textura cremoasă și gustul fin le recomandă pentru trezirea fanteziei și a dorinţelor ascunse.

Vinul roșu nu poate lipsi!

O licoare apreciată nu doar pentru savoarea ei, vinul te destinde și te relaxează, te scapă de inhibiţii și îţi dă curajul să preiei iniţiativa. Ai grijă, însă – o cantitate prea mare de alcool (mai mult de două pahare, pentru bărbaţi) afectează performanţ­ele sexuale, în loc să le sporească.

La desert, ciocolată sau miere

Considerat­ă simbol al iubirii și oferită în dar cu nenumărate ocazii, ciocolata, cu fiecare strop care ţi se topește în gură, induce sentimente de mulţumire și o stare generală de bine, acţionând direct asupra libidoului. Mierea este și ea un remediu împotriva infertilit­ăţii și crește șansele de a trăi experienţe intime intense. Nu degeaba luna de miere se numește astfel!

 ??  ?? Indiferent de câţi ani de zile sunteţi împreună, o cină romantică prinde bine oricărui cuplu.
Indiferent de câţi ani de zile sunteţi împreună, o cină romantică prinde bine oricărui cuplu.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania