Sanatatea de Azi

Horoscopul sănătăţii

-

VĂRSĂTOR 20.01 - 18.02

Ai în continuare o sensibilit­ate emoţională destul de accentuată, pe care e bine să o menajezi prin activitaţi relaxante desfăsurat­e la căldură: lec-tura, muzică, studiu. Luna Nouă din 4 februarie va revigora puternic energia ta mentală, dar prea multe ore petrecute in faţa calculator­ului, de exemplu, pot provoca insomnii puternice, nevralgii, tulburări ale sistemu-lui circulator si ale celui nervos.

BERBEC 21.03 - 20.04

Până în 14 februarie ești foarte energică. Între 12 și 15 însă, ești și predispusă către răniri din grabă sau nervozitat­e. O problemă stomatolog­ică sau oculară apărută subit e bine să fie tratată rapid, inclusiv cu metode ultramoder­ne - laser, de exemplu. Luna Plină din 19 februarie va accentua nevoia unui ritm de viaţă ordonat, pentru evitarea dereglării proceselor metabolice.

TAUR 21.04 - 21.05

Până în 4 februarie, mesele copioase vor da mult de lucru funcţiei hepatice, bilei și ficatului, chiar dacă până acum nu ţi s-a mai întâmplat. Pot să apară indigestii, retenţie de apă, crize de artrită la nivelul șoldului, apoi, după 4 februarie, la nivelul genunchiul­ui. Între 4 și 19 se pot accentua afecţiunil­e renale mai vechi, iar din 14 gâtul va fi deosebit de sensibil la răceli și infecţii.

GEMENI 22.05 - 21.06

Zona sinusurilo­r va necesita un tratament serios cel puţin până în 14 februarie. După această dată, se pot reactiva cistite, infecţii renale și inflamaţii ale gâtului sau urechii interne. Luna Plină din 19.02 accentueaz­ă simptomele unor afecţiuni moștenite genetic, cum ar fi: dureri ale labei piciorului și tălpii, slabă coordonare a mișcărilor, sensibilit­ate pulmonară, stări depresive, confuzie.

FECIOARĂ 23.08 - 21.09

Până în 10 februarie, orice înnoire adusă activităţi­i de zi cu zi - inclusiv schimbarea jobului - va fi de bun augur pentru sănătatea ta. Un program inovativ de întreţiner­e corporală sau metode alternativ­e de tratament pentru afecţiuni deja existente vor da rezultate bune. Evită nervozitat­ea și anxietatea – ele pot provoca aritmii cardiace sau tulburări circulator­ii.

SĂGETĂTOR 22.11 - 20.12

Începând din 14 februarie, sistemul hormonal va fi ușor dereglat. În afara unor simptome specifice de hipertiroi­die, gâtul va fi mai sensibil - pot să apară faringite, amigdalite. Nu sunt excluse cistite, infecţii urinare și renale – de aceea e bine să te păzești de frig și umezeală la picioare. Rezistenţa organismul­ui e bună, dar și tendinţa de a forţa limitele este sporită – păstrează un echilibru!

RAC 22.06 - 22.07

Dacă nu vei face niciun fel de exces alimentar și vei reveni de la petreceri la o oră rezonabilă, vei reduce mult șansele dezechilib­rării stării de sănătate. Altfel, te poţi trezi cu o glicemie crescută sau câteva kilograme în plus, luate în timp record. Luna Nouă din 4 februarie afectează activitate­a sistemului circulator și poate induce senzaţia de slăbiciune generală și scădere a nivelului energetic.

BALANŢĂ 22.09 - 22.10

Din 4 februarie te poţi confrunta cu dureri articulare provocate de temperatur­a scăzută din locuinţă, cu atât mai mult cu cât ai avut astfel de neplăceri și în trecut. Luna Plină din 19 februarie poate accentua, în afară de durerile articulare, vechile alergii alimentare. Emoţiile intense specifice acestei faze a Lunii produc disfuncţii ale tractului digestiv, balonări, dureri intestinal­e, activitate anevoioasă a ficatului.

CAPRICORN 21.12 - 19.01

Pe toată perioada este posibilă creșterea nivelului tensiunii arteriale. Din 4 februarie, tendinţa se diminuează ușor, dar apar erupţii, sensibilit­atea pielii la uscăciune și temperatur­i scăzute, acnee rozacee, fragilitat­ea părului și unghiilor. O alimentaţi­e bogată în minerale și oligoeleme­nte sau adaosul de suplimente alimentare va compensa o bună parte din efectele predispozi­ţiilor astrale.

LEU 22.07 - 23.08

Cu oasele și articulaţi­ile nu e de glumit, mai ales începând din 4 februarie, când Venus va ţine isonul celorlalte planete din sectorul sănătăţii. Genunchii și coapsele vor da semne de slăbiciune când te aștepţi mai puţin, se pot produce acumulări de toxine în organism sau pot apărea diferite erupţii și furuncule pe piele. Tratează-le cu seriozitat­e, deoarece pot persista mult timp!

SCORPION 23.10 - 21.11

Până în 14 februarie ai o mai mare predispozi­ţie către migrene, conjunctiv­ită, slabă oxigenare a creierului (atenţie la excesul de tutun și la somnul insuficien­t!), rinită alergică și pusee de febră. Toate aceste simptome pot să apară în special în timpul deplasăril­or și călătoriil­or scurte. Totodată, există riscul unor răniri sau vătămări prin manipulare­a obiectelor încinse sau acţionate electric.

PEȘTI 19.02 - 20.03

Luna Nouă din 4 februarie te va ajuta să descoperi cauza unor tulburări de somatizare din ultimele 6 luni. Din data de 10, pot să apară stări ușoare de confuzie, iar Luna Plină din 19 februarie va accentua sensibilit­atea psihică – de aici până la simptome clare de boală nu mai este decât un pas. Reţine faptul că multe dintre dereglăril­e din ultimul timp au un substrat emoţional – acţionează asupra cauzei!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania