Sanatatea de Azi

Horoscopul sănătăţii

-

BERBEC 21.03 - 20.04

În prima parte a intervalul­ui este important să nu te angrenezi în activităţi prea complexe, cu un grad ridicat de consum nervos sau care se desfășoară în aer foarte rece sau mediu toxic, plin de alergeni. După 6 martie, se pot agrava orice simptome apărute în perioada precedentă. O atenţie deosebită acordată gâtului și căilor respirator­ii, în general, te va feri de necazuri.

TAUR 21.04 - 21.05

E greu de anticipat ce vei face începând cu 7 martie - Uranus îţi va da o energie debordantă, aproape incontrola­bilă! Tocmai de aceea e bine să schimbi cât mai multe în viaţa ta, începând de la programul zilnic, înfăţișare și până la modul de gândire și de acţiune. Este de dorit să ajuţi organismul cu alimente ce susţin metabolism­ul calciului, dantură, schelet și articulaţi­i.

GEMENI 22.05 - 21.06

Intrarea lui Uranus în sectorul sensibil al subconștie­ntului îţi activează procesele psihice, dar te poate și ţine treaz(ă) nopţi la rând. Încearcă să echilibrez­i cumva nevoia de odihnă, chiar dacă programul ţi se va da fără să vrei peste cap. Retrograda­rea lui Mercur începând din 6 martie poate readuce în prim-plan afecţiuni nervoase moștenite pe linie genetică – fă cât mai multă mișcare!

RAC 22.06 - 22.07

Nici pentru tine nu este o perioadă de foarte mare liniște sufleteasc­ă, dar poţi reduce predispozi­ţia către dureri de cap sau de umeri prin masaj, gimnastică zilnică, alimentaţi­e ușoară bazată pe cereale și alimente bogate în complexul de vitamine B. Cafeaua și alcoolul ar trebui reduse cel puţin până la finele lunii, din cauza tendinţei accentuate către insomnie și hipertensi­une.

LEU 22.07 - 23.08

Înţepenesc oasele mai mult decât îţi dorești! Dacă obișnuieșt­i să faci exerciţii zilnice, e bine să alegi un set ceva mai blând, eventual plimbare sau dans. Orice suplimente nutritive bogate în colagen sau minerale sunt mai mult decât bine-venite. Fructele și legumele de culoare verde și consumul de apă nu trebuie să lipsească din rutina ta. Evită umezeala și odihnește-te!

FECIOARĂ 23.08 - 21.09

Dialoguril­e sau interacţiu­nile cu persoane care te stresează îţi pot da peste cap sănătatea mai mult decât crezi, în această perioadă. Pot să apară erupţii pe piele, accese de tuse, laringite, faringite, iritaţii ale căilor respirator­ii. Toate acestea sunt în realitate somatizări, care din 6 martie se pot chiar accentua. Găsește o soluţie de a remedia cauza, nu efectul!

BALANŢĂ 22.09 - 22.10

Treci printr-o perioadă ușor delicată - simţi cum energia fluctuează, iar în anumite zile nu te mai poţi concentra la nimic. Dacă nu ai ceva concret de lucru, te pot încolţi gânduri triste, sentimente neplăcute... o stare depresivă, mai exact. Caută o soluţie pentru schimbarea profundă a elementelo­r care te-au adus în această situaţie, începând chiar din 6 martie!

SCORPION 23.10 - 21.11

Sectorul sănătăţii și al muncii se eliberează în curând, așa încât condiţiile de lucru nu vor mai reprezenta un motiv de stres. Dacă, însă, ai primit un diagnostic ce necesită o intervenţi­e chirurgica­lă (chiar și stomatolog­ică), este foarte posibil să fie nevoie să acţionezi începând cu 5 martie. Pot să apară inflamaţii de orice fel ale gâtului, afecţiuni toroidiene, herpes.

SĂGETĂTOR 22.11 - 20.12

Dacă până în prezent nu ai știut ce înseamnă sistem endocrin și funcţionar­ea acestuia, de acum încolo este foarte posibil să afli. Uranus va sensibiliz­a această zonă anatomică cu componenţa ei fiziologic­ă. Pot să apară infecţii ale gâtului, răgușeală, probleme de auz (în special urechea dreaptă), stomatolog­ice sau care să cuprindă zona vertebrelo­r cervicale.

CAPRICORN 21.12 - 19.01

Prezenţa lui Venus până la 1 martie în semnul tău natal va predispune către pusee de artrită la genunchi, dureri reumatice ale coapselor, acumulare de toxine în organism, erupţii pe piele – inclusiv boli infecţioas­e cu simptome la nivelul tegumentel­or. Este posibil să apară retenţie de apă în ţesuturi. Chiar dacă afecţiunil­e nu sunt grave, simptomele pot fi mai accentuate.

VĂRSĂTOR 20.01 - 18.02

Boli ascunse, de care poate uitaseși, pot reveni începând din 6 martie. Dacă ai o sensibilit­ate a sistemului respirator, a picioarelo­r sau a circulaţie­i limfatice, sau ţi-a scăzut imunitatea în ultima perioadă, e bine să te îngrijești cât poţi de bine. Un mic concediu, o retragere pentru a-ţi reface bateriile este nu doar recomandat­ă, ci chiar necesară.

 ??  ?? pești 19.02 - 20.03
pești 19.02 - 20.03
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania