Sanatatea de Azi

5 motive pentru care ești încă singură

„N-am noroc“, îţi spui consolându-te pentru nereușita de a avea o relaţie stabilă. Însă, potrivit unei vechi zicale, norocul și-l face omul... singur. Poate e momentul să-l provoci să-ţi iasă în cale. Dar, înainte de toate, trebuie să afli vinovatul pentr

-

Cu siguranţă te-ai întrebat, fie și doar din când în când, de ce tocmai tu ești singură, fără un partener alături, cu care să-ţi împarţi zilele, nopţile, bucuriile și tristeţile. Și ai fost tentată, de fiecare dată, să dai vina pe soartă, pe ghinion, pe fostul partener, nu-i așa? Ce-ar fi să schimbi perspectiv­a, adică să încerci să afli dacă nu cumva ești chiar tu cea care pune obstacole în calea închegării unei relaţii de durată. Iată câteva dintre asemenea posibile piedici pe care ţi le pui singură.

1 Niciunul nu e destul de bun

Ce să faci, dai mereu peste bărbaţi nepotriviţ­i. Unul e grozav ca amant, în rest nu e bun de nimic, altul e inteligent foc, dar n-are niciun haz, al treilea nu te atrage deloc, al patrulea... Fii realistă! Privește mai bine în jur și nu te grăbi să-i cataloghez­i pe toţi ca mediocri, insipizi, neserioși, s-ar putea să nu li se potriveasc­ă niciunul dintre aceste calificati­ve, dacă ajungi să-i cunoști mai bine. Dă-i o șansă și lui, și ţie, chiar dacă nu e nici pe departe „genul tău“la prima vedere.

2 Ești prea ocupată

Stai cât ziua de lungă la locul de muncă, nu mai ai timp de nimic altceva, decât poate de o vizită la părinţi. Așa o fi, doar că, dacă îţi dorești un partener de viaţă, va trebui să faci ceva ca să-l cunoști. Unde să-l întâlnești dacă stai toată ziua la serviciu sau acasă? Nu trebuie să-ţi faci conturi pe site-uri de socializar­e dacă nu vrei, dar trebuie să ieși mai mult cu prietenii tăi și să nu mai afișezi o atitudine inabordabi­lă.

3 Te descurci foarte bine și fără

Bărbaţii din zilele noastre sunt slabi, lipsiţi de iniţiativă, mai mult te încurcă decât te ajută, spun femeile independen­te. E în plină desfășurar­e procesul de efeminizar­e a bărbaţilor și masculiniz­are a femeilor, capabile și să rezolve problemele gospodăreș­ti, să aibă grijă de copii, să câștige bine. N-au nevoie de altcineva. E și cazul tău? Nimeni nu poate spune dacă e greșit sau corect, doar tu poţi decide asta și trebuie să procedezi așa cum simţi. Dar dacă totuși îţi lipsește o prezenţă masculină, atunci nu-ţi ascunde slăbiciuni­le, nevoia de a fi ajutată. Nu toţi bărbaţii sunt iresponsab­ili!

4 „Nu mai există iubire“

O asemenea afirmaţie și convingere te scuză de vechile dezamăgiri, te apără de cele viitoare. Dar nu e decât o scuză. Chiar dacă multe cupluri se ceartă, se înșeală, se despart, nu înseamnă că nu poate exista o relaţie de dragoste împlinită. Analizează­te, s-ar putea să descoperi că alta e cauza. De exemplu, că ești prea posesivă și geloasă, că ești

obișnuită să comanzi, incluziv în relaţia de cuplu, că ţi-e teamă să nu suferi și de aceea nu te implici.

5 Nu vrei să faci concesii

Dacă nu ești dispusă să sacrifici nimic de dragul persoanei iubite, n-ar trebui să te mire că ești singură. Încearcă să înţelegi cum te văd ceilalţi. Dacă prin tot ceea ce faci lași să se înţeleagă că nu ai nevoie de nimeni, că orice schimbare te deranjează, că nu intenţione­zi să-ţi schimbi pentru nimeni obiceiuril­e, programul, ce bărbat ar vrea să-ţi fie alături? De regulă, o femeie puternică n-are noroc în dragoste. Pe deo parte, nu acceptă un bărbat romantic, afectuos, dispus să facă el concesii de dragul ei, pentru că îl consideră slab. Pe de altă parte, dacă se întâmplă totuși să găsească un bărbat asemenea ei, viaţa de cuplu se transformă într-o competiţie permanentă, fiecare dorind să-și afirme superiorit­atea. Nu pune pe fugă așa ușor bărbaţii care îndrăznesc să te curteze, lasă lucrurile să vină de la sine și vei face mici compromisu­ri la vremea potrivită, mai ales dacă și el este un om maleabil și dornic să te mulţumeasc­ă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania