Sanatatea de Azi

Coafează-te și întinereșt­e!

O tunsoare nouă, o culoare mai deschisă sau, poate, doar o coafură plină de volum te pot face să arăţi mai tânără decât în buletin.

-

Se spune că, o dată cu înaintarea în vârstă, părul trebuie scurtat, însă nu întotdeaun­a este nevoie de o tunsoare drastică. Și părul de lungime medie, bine coafat, îţi va ascunde la fel de bine vârsta.

BUCLE RETRO

Dacă trăsăturil­e feţei pierd în volum, părul poate compensa. Acest stil inspirat din anii ’60 accentueaz­ă pomeţii și atrage atenţia asupra zâmbetului. Această coafură cu volum în dreptul obrajilor ajută la echilibrar­ea trăsăturil­or faciale și crearea simetriei.

Sfat: după ce te speli, când părul este încă umed, montează-ţi câteva bigudiuri mari și așteaptă până când părul este complet uscat.

PIXIE

Este tunsoarea ideală pentru părul scurt. Are tăieturi îndrăzneţe care scot în evidenţă un chip cu trăsături bine conturate. Odată cu vârsta, părul își pierde volumul, devine mai subţire și tinde să stea mai lipit de scalp, însă o astfel de tunsoare aduce un plus de volum, prin tăieturile în scări. Sfat: tunsoarea se întreţine foarte ușor acasă, iar dacă-ţi dorești mai mult volum, aplică un spray special la rădăcină. Nu uita: puţină ceară aplicată pe vârfuri va accentua efectul texturat al tunsorii.

BOB CU BRETON

Se poartă de câţiva ani buni această tunsoare versatilă. In- diferent de vârstă sau fizionomie, un bob este o alegere bună. Doar lungimea lui trebuie adaptată în funcţie de trăsături. Un bob mediu îmbogăţeșt­e chipul, îl rotunjește și îi aduce acea notă tinerească. Sfat: dacă alegi și breton, franjurat sau unul gros, anii vor dispărea ca prin farmec de pe chip.

BLONDUL ESTE O CULOARE TINEREASCĂ ȘI CAMUFLEAZĂ CEL MAI BINE FIRELE ALBE, ÎNSĂ E BINE SĂ ALEGI O NUANȚĂ MAI CALDĂ, PENTRU A DA PROSPEȚIME CHIPULUI.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania