Sanatatea de Azi

„Părul lung nu se mai poartă după 50 de ani“

Până nu de mult, femeile întâmpinau o mulţime de interdicţi­i legate de look sau de stilul de viaţă, mai ales după o anumită vârstă. Astăzi, singurele care nu se mai poartă sunt... ideile preconcepu­te.

-

Femeile au fost dintotdeau­na victimele prejudecăţ­ilor și criticilor de tot felul. Mereu sunt cârcotași care arată cu degetul către o fustă prea scurtă, o haină prea colorată, un păr prea lung, când în realitate nimic nu e mai important decât să te simţi și să arăţi bine în pielea ta.

Părul „se duce“odată cu tinereţea?

Dacă după prima tinereţe ar trebui să luăm în calcul la modul cel mai serios scurtarea părului, ne-a lămurit Adrian Perjovschi (www.jovsky. ro), hairstylis­t și specialist în transformă­ri radicale de look : „După o anumită vârstă, femeile își doresc o schimbare radicală și au mai mult curaj în privinţa alegerii unei tunsori mai scurte. O tunsoare mai scurtă aduce o schimbare bine-venită pentru că înseamnă nou, fresh, cool, mai tineresc. Dar nu este obligatori­u. Există și tunsori pe păr lung, care pot arăta la fel de bine. Aici vorbim despre acele femei care au un păr bogat și chiar e păcat să îl tundă. Nu este o regulă că părul trebuie tuns“.

Trucuri de ţinut minte

Lăsând la o parte orice mit, iată ce alegeri sunt recomandat­e și de ce. „După 60 de ani, părul lung nu mai este atât de indicat, atunci o tunsoare scurtă ar fi mai adecvată, pentru că necesită mult mai puţin timp de aranjare. Totodată, alegem culorile cât mai deschise, mai blonde, pentru că acestea luminează și nu creează acel contrast cu ridurile, cu imperfecţi­unile tenului, cum face o culoare închisă. În plus, este și mult mai comod, deoarece atunci când crește rădăcina cu multe fire albe, contrastul este mult mai mic“, ne sfătuiește Adrian Perjovschi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania