Sanatatea de Azi

Petrece mai puţin timp în bucătărie!

De gătit n-ai cum să scapi, mai ales dacă vrei să mănânci sănătos și gustos, cât mai multe preparate făcute chiar de tine. Dar merită oare să te obosești atât și să rămâi fără pic de timp liber?

-

Stilul de viaţă pe care-l avem de voie, de nevoie înseamnă mai multe ore petrecute la locul de muncă decât acasă și nu ne lasă prea mult timp pentru familie, treburi gospodăreș­ti, gătit. Iată cum te-ai putea organiza pentru a economisi timp.

1 Mese la minut

Cumpără legume congelate - sunt la fel de sănătoase, gata curăţate și tăiate, așa că mai trebuie doar să le adaugi condimente și să le pui pe foc. Legumele crude sunt și ele o variantă minunată

pentru salate săţioase și rapide. De ce să alegi feluri complicate de mâncare, când ai atâtea reţete simple și sănătoase la îndemână?

2 Dotează-te cu instrument­e inteligent­e

Poţi scăpa de multe activităţi anevoioase pe care ești nevoită să le desfășori în bucătărie dacă investești în câteva instrument­e inteligent­e care să-ţi ușureze munca: robotul de bucătărie mărunţește legumele în câteva minute, oala sub presiune și vasele de gătit la aburi te ajută să prepari mâncăruril­e la tempe-

raturi înalte, ceea ce înseamnă păstrarea vitaminelo­r și mai puţin timp petrecut de tine lângă ele.

3 Gătește și pentru a doua zi

Mai exact, gătește în cantităţi mai mari (spre exemplu, seara, pentru a rămâne mâncare pentru micul dejun sau pentru luat la pachet, la serviciu). Orezul, mazărea, pastele, carnea se păstrează perfect pentru mai târziu.

4 Spală vasele pe măsură ce le folosești

De obicei, speli vasele murdare ce s-au adunat în chiuvetă abia după ce ai terminat de gătit? Schimbă obiceiul, spală-le pe măsură ce le folosești, în felul acesta reduci timpul irosit adesea, ca atunci când aștepţi să dea vreo mâncare în clocot.

Mai ales acum, când se apropie Paștele, multe gospodine petrec ore-n șir în faţa aragazului. Gătește mai puţine feluri de mâncare și nu atât de complicate. Nu trebuie să ai pe masă și drob, și cozonaci, și pască și nici nu e indicat să-ţi supui organismul unui asemenea maraton culinar. Masa de Paște poate fi la fel de reușită doar cu o ciorbă, o friptură, o salată și un desert!

REŢETELE „RAPIDE“POT AVEA UN GUST LA FEL DE BUN CA MULTE DINTRE CELE PENTRU CARE ŢI-AR TREBUI ORE ÎNTREGI SĂ LE PREPARI!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania