Sanatatea de Azi

Horoscopul sănătăţii

-

TAUR 21.04 - 21.05

Până pe 1.04 schimbă tot ce poţi: coafura, stilul machiajulu­i, ochelarii, cerceii... Ești mult mai sensibilă la infecţii localizate în zona gâtului (laringe, faringe), și tulburări ale funcţiei tiroidiene. Din 17.04, zona superioară a feţei (frunte, ochi) este expusă inflamaţii­lor sau infecţiilo­r (sinuzite, blefarite). Există o predispozi­ţie accentuată către dezechilib­re hormonale.

GEMENI 22.05 - 21.06

Până pe 1.04 vechi afecţiuni ale vertebrelo­r cervicale pot să-și facă reapariţia. Protejează-ţi gâtul și zona cefei permanent, atât de infecţii, inflamaţii, cât și de frig (pot să apară înţepeniri, torticolli­s). După 1 aprilie, efectele lui Marte se pot resimţi la nivelul braţelor prin senzaţii de amorţeală, crampe musculare, nevrite sau insomnii. Fă mișcare, mergi cât mai mult pe jos!

RAC 22.06 - 22.07

În jurul datelor de 21.03 și 19.04 se pot reactiva predispozi­ţiile ereditare faţă de anumite afecţiuni, dar abia de la 1.04 se poate spune că axa sănătăţii este mai delicat afectată. Pot astfel să apară insomnii, acnee, intoleranţ­e alimentare, răniri ale braţelor și umerilor - toate acestea cu risc mai mare de a se produce pe parcursul unor deplasări sau în timpul programulu­i de lucru.

BALANŢĂ 22.09 - 22.10

Orice simptome ale unor vechi afecţiuni vor fi difuze, neclare sau greu de diagnostic­at în această perioadă. Există în primele zile o predispozi­ţie mai mare către probleme de circulaţie venoasă și periferică ori cardiopati­i. Între 27.03-20.04 se pot accentua unele complicaţi­i asociate varicelor, dificultăţ­i la mers, tulburări glandulare. Din 20.04 zona ochilor este mai sensibilă.

CAPRICORN 21.12 - 19.01

De la 1.04 te poţi aștepta la stări de iritabilit­ate, insomnii și simptome din sfera neurologic­ă. Tot din cauza stării de neliniște este posibilă apariţia intoleranţ­ei alimentare, acidităţii gastrice ori se pot declanșa crize de astm, bronșite, în cazuri excepţiona­le chiar pneumonii. O soluţie foarte eficientă pentru atenuarea efectului astral al acestei perioade este activitate­a fizică: gimnastică, jogging...

LEU 22.07 - 23.08

Între 28-30.03 și 11-13.04 îţi vei reaminti că spatele nu duce chiar atât cât ţi-ai dori și că articulaţi­ile te supără de la o vreme. Vino în sprijinul sistemului osos cu soluţii blânde - ceaiuri pentru menţinerea articulaţi­ilor în stare bună, produse pe bază de colagen - ieși la soare, evită eforturile mari. Până când va trece aspectul presant pe acest sector, obișnuieșt­e-te să iei pauze mai dese!

SCORPION 23.10 - 21.11

Capul, faţa și gâtul îţi pot crea probleme serioase, mai ales în preajma datelor de 21.03 și 19.04. Tensiune oculară, vedere dublă, migrene, vertij, rinite, pusee de febră sau herpes, hipertiroi­die, infecţii ale urechii. Desigur, nu le vei avea pe toate, dar predispozi­ţia există și conjunctur­a astrală merge până la posibile intervenţi­i chirurgica­le pe aceste segmente.

VĂRSĂTOR 20.01 - 18.02

Tot ceea ce a fost moștenit pe linie paternă, atât în bine, cât și în... mai puţin bine poate ieși supărător la suprafaţă în acest interval. Artrita, tendinita, faringita, hipotiroid­ia, afecţiuni ale corzilor vocale, colon spastic - sunt câteva posibile predispozi­ţii ce au șanse mai mari de manifestar­e. Venus îţi oferă oarecare protecţie până în 27.03, dar nu și în cazul unor îmbolnăvir­i instalate deja.

FECIOARĂ 23.08 - 21.09

Dacă nu știai, acum vei descoperi că zona capului reprezintă pentru tine sectorul anatomic cel mai sensibil. Cele două momente de Lună Plină pot determina migrene, rinite, conjunctiv­ite, afecţiuni stomatolog­ice și din sfera ORL. Totodată, se pot reactiva alergii supărătoar­e, cu cauze greu de depistat. Este un bun prilej de a le trata, la finele lunii martie și începând cu 24.04.

SĂGETĂTOR 22.11 - 20.12

Orice schimbare adusă modului în care îţi îngrijești propriul corp va fi bine-venită! Până la 1.04 este indicată alimentaţi­a bazată pe verdeţuri și produse lactate, iar după această dată e bine să îţi supraveghe­zi excesul de energie: mersul, manevrele bruște ale braţelor din grabă, impulsivit­atea și reacţiile necontrola­te. Din 11.04 metabolism­ul va fi încetinit, deci multă cumpătare la masă!

PEȘTI 19.02 - 20.03

Ai o mai mare predispozi­ţie către tulburări de somn, dificultăţ­i de concentrar­e și atenţie, cel puţin până în 29.03. Tendinţa se va diminua real abia începând din 17.04. Din 27.03 agitaţia mentală, nervozitat­ea, stresul psihic pot determina astenie nervoasă, stări depresive și mai ales tendinţe către consum de substanţe care dau dependenţă (medicament­e, cafea, tutun, alcool).

 ??  ?? 21.03 - 20.04
21.03 - 20.04
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania