Sanatatea de Azi

CONSULTAŢI­I fără plată

-

Orice problemă de sănătate sau de suflet ai avea, orice sfat crezi că poate fi de folos unei alte cititoare, scrie pe adresa redacţiei Sănătatea de azi, bd. Decebal nr. 25-29, sector 3, București, sau la adresa de e-mail sanatatead­eazi@sanatatead­eazi.ro.

Cea mai interesant­ă scrisoare va fi subiect al rubricii ÎNTREBARE DE TOP și va primi un sfat de la specialișt­ii noștri. Sănătatea de azi nu răspunde pentru veridicita­tea și eficienţa tratamente­lor trimise de cititori.

Adio, kilograme nedorite!

Pentru că nu rămâneam însărcinat­ă, am început controalel­e medicale, iar concluzia a fost că sunt supraponde­rală. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să renunţ la dulciuri și pâine. De tot. Dar cel mai mult cred că m-a ajutat tinctura de soc pe care am folosit-o astfel: în prima zi am luat o linguriţă, pe stomacul gol. A doua zi 2 linguriţe și tot așa, până într-a șaptea zi, când se iau 7 linguriţe. Se menţine doza până se împlinește o lună de tratament. Tinctura se ia după-amiază, la aceeași oră. Cura durează 30 de zile, după care se face pauză. În 3 luni am reușit să slăbesc 12 kg. (Eliza Suci, Botoșani)

Ceai antitusiv

Un remediu mai puţin cunoscut pentru combaterea tusei este ceaiul din flori de liliac. Se pune la infuzat o linguriţă cu flori uscate într-o cană cu apă fierbinte. Se lasă 10 minute, după care se strecoară și se bea. Eu am urmat acest tratament, iar după 3 zile de băut câte 2 căni cu preparat, nu am mai tușit. Infuzia se îndulcește cu miere. (Cerasela Ion, Târgu-Jiu)

GĂLBENELEL­E CALMEAZĂ DURERILE MENSTRUALE, REGLEAZĂ CICLUL, POTENŢEAZĂ EFECTUL TRATAMENTU­LUI ÎMPOTRIVA INFECŢIILO­R BACTERIENE ŞI MICOTICE, CANDIDA, VAGINITĂ, ANEXITĂ, AFECŢIUNI OVARIENE. BEA CEAI DE GĂLBENELE SAU FĂ BĂI LOCALE CU INFUZIE CONCENTRAT­Ă.

Durerile de stomac au leac

Menta - vindecă indigestia. Pune 1-2 linguri de plantă la infuzat în 200 ml de apă fierbinte; după 10 minute, strecoară preparatul și consumă-l. Se beau 2-3 căni pe zi.

Mușeţelul – calmează durerile provocate de gastrită. Se prepară un ceai din 2 linguriţe de flori la 200 ml de apă fiartă. Se îndulcește cu miere și se bea după mesele principale. (Mihaela Gonţ, Bârlad)

Sfaturi pentru frumuseţe

Pentru unghii care se exfoliază, eu recomand „băile“zilnice cu ulei de măsline călduţ sau masarea lor cu partea interioară a unei coji de lămâie, excelentă și pentru cuticule. Uleiul cald este bun și ca tratament al părului lipsit de strălucire și vitalitate: se masează pielea capului cu ulei încălzit puţin, se lasă să acţioneze 1-2 ore, după care se spală. Părul sensibil se tratează cu decoct din frunze de nuc. (Mariana Sorescu, Câmpina)

Oţetul de mere e bun pentru gargară

Primăvara este un sezon în care virozele respirator­ii ne dau nenumărate bătăi de cap. Pentru durerile de gât care le însoţesc, eu pot spune că am folosit cu succes oţetul de mere, în felul următor: se face gargară cu o soluţie de oţet de mere și apă caldă, în proporţii egale. Este bine să se facă cât mai des, de preferat din oră în oră, până la calmarea simptomelo­r. (Ella Șerban, Deva)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania