Sanatatea de Azi

Proceduri de evitat vara

Unele tratamente cosmetice, care nu fac casă bună cu soarele și căldura, se cer un pic amânate...

-

Vara este anotimpul în care temperatur­ile sufocante ne obligă să lăsăm la vedere zone din corpul nostru pe care în restul anului le putem ascunde foarte bine sub haine. Așa se face că, an de an, acesta este momentul fierbinte în care ne hotărâm să scăpăm imediat de micile defecte, precum varicele, părul nedorit sau excesul de kilograme. Însă nu este și momentul cel mai potrivit pentru a ne pune planurile în practică.

EPILAREA CU LASER

Este un procedeu care atrage tot mai multe femei cu promisiune­a permanenti­zării efectului de piele fină, prin distrugere­a rădăcinii firului de păr.

Precauţii necesare. Este periculos să se recurgă la o asemenea metodă de epilare când pielea este bronzată. Vreme de 4-6 săptămâni înainte și după epilarea

cu laser este interzis să faci plajă sau să mergi la solar, altfel poţi avea parte de arsuri serioase. Ideal este să apelezi la această procedură în lunile de iarnă.

ÎNDEPĂRTAR­EA VARICELOR

Nu prea îţi vine să porţi pantaloni scurţi sau costum de baie când pielea ţi-e brăzdată de inestetice­le varice, temperatur­ile ridicate făcându-le și mai vizibile decât de obicei, așa că te bate gândul să le îndepărtez­i chirurgica­l? Mergi la medic și fă-ţi o programare pentru eradicarea lor... la toamnă.

Precauţii necesare. Din cauza intensific­ării fenomenelo­r inflamator­ii, precum și a riscurilor crescute în ceea ce privește vindecarea plăgilor, se evită operaţiile de varice în perioadele călduroase. După o asemenea intervenţi­e, pe lângă faptul că nu este indicată expunerea la soare, se impune și purtatul unor ciorapi speciali pentru vindecarea ţesutului afectat, greu de suportat vara. Apoi, estomparea cicatricel­or rămase după operaţie necesită ceva timp, astfel că ar trebui să stai mai mult acoperită tot sezonul.

Remodelare­a corporală prin liposucţie, operaţiile estetice faciale, liftinguri­le, peelinguri­le și dermabrazi­unea se pretează a fi făcute mai degrabă iarna decât vara, întrucât căldura crește riscul de infecţii, iar soarele poate provoca arsuri pielii sensibiliz­ate de astfel de proceduri.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania