Sanatatea de Azi

4 ingredient­e de vacanţă

Din multitudin­ea de mâncăruri din care poţi alege, unele sunt, parcă, special create pentru zilele călduroase de vară.

-

VARA, SPRE DEOSEBIRE DE ANOTIMPUL RECE, AI NEVOIE DE O HRANĂ UȘOARĂ, SĂRACĂ ÎN CALORII ȘI PLINĂ DE VITAMINE!

Indiferent că ieși la grătar sau la iarbă verde, că mergi în concediu la malul mării sau că rămâi, pur și simplu, acasă, aceste ingredient­e îţi fac vara mai frumoasă, mai gustoasă și mai ușoară.

PEȘTELE

Poate înlocui cu succes multe dintre preparatel­e din carne cu care erai obișnuită în sezonul rece. Prezintă un mare avantaj, în comparaţie cu orice tip de carne: este sărac în grăsimi saturate, dar bogat în acizi grași polinesatu­raţi. Benefic pentru inimă, pentru creier, pentru siluetă.

PORUMBUL

Îl mănânci cu plăcere în parc sau acasă. Este simplu de preparat și foarte sănătos. O dată pe an, vara, ai putea să încerci chiar o cură cu porumb fiert sau copt. Pe lângă faptul că e delicios, conţine multe fibre și reglează tranzitul intestinal, plus că stimulează arderea grăsimilor.

O PORŢIE DE FRIGĂRUI!

Vara este anotimpul grătarelor. Ele înseamnă multe calorii și multe grăsimi, dacă vorbim de mici, chiftele, cârnăciori, ceafă de porc. O alternativ­ă sănătoasă: frigăruile. Din carne slabă, firește, la care poţi adăuga roșii, dovlecei, ciuperci, cartofi, unse cu puţin ulei de măsline.

LEGUMELE ȘI FRUCTELE

Pe lângă faptul că sunt bogate în apă, hidratând organismul, legumele îţi vor oferi și cantitatea necesară de fibre pentru o dietă ușoară de vară, prin care

vei încuraja și pierderea în greutate, și reducerea colesterol­ului, și o bună digestie. Iar fructele pot constitui porţia zilnică de dulce de care ai nevoie. Le poţi consuma ca gustare sau ca înlocuitor pentru micul dejun. Fiind sărace în calorii, nu va trebui să-ţi faci griji în ceea ce privește silueta.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania