Sanatatea de Azi

Horoscopul sănătăţii

-

BERBEC 21.03 - 20.04

Te bucuri de protecţie astrală în acest interval: vei avea energie fizică, entuziasm, o stare generală foarte bună. Luna Nouă din 1 august poate marca momentul deciziei de a avea un copil, iar Luna Plină din 15 august pe cel al concepţiei. Este o perioadă minunată pentru fortificar­ea musculară prin activităţi sportive de orice natură (gimnastică, plimbare, competiţii).

TAUR 21.04 - 21.05

Perioada poate fi ușor stresantă și provocatoa­re pentru cei care nu au o situaţie domestică liniștită sau un domiciliu clar. Se pot reactiva predispozi­ţii moștenite genetic în care sunt implicate inima, aparatul cardiovasc­ular, sistemul nervos - toate acestea cu precădere în preajma Lunii Pline din 15 august, urmând ca după 20 influenţa nefavorabi­lă să se diminueze simţitor.

GEMENI 22.05 - 21.06

Te poţi aștepta ca o veche rinită alergică să-ţi dea bătaie de cap, iar după 28 iulie să te trezești cu faringită, laringită sau o durere de gât însoţită de tuse supărătoar­e. Evită cât mai mult expunerea alternativ­ă la temperatur­i extreme (căldura de afară vs. aer condiţiona­t, de exemplu) și mersul prin soare puternic. Este o perioadă potrivită mai degrabă activităţi­i intelectua­le și socializăr­ii...

BALANŢĂ 22.09 - 22.10

Se menţine o predispozi­ţie marcată către simptome difuze, slăbiciune­a sistemului imunitar, sensibilit­ate mărită către intoxicaţi­i cu fungi, stări depresive și confuzie. În cazul în care se fac investigaţ­ii de laborator, rezultatel­e pot fi neconclude­nte sau contradict­orii. De aceea, ar fi indicat ca analizele să fie repetate sau cel puţin să se evite efectuarea lor în intervalul 13-20 august.

CAPRICORN 21.12- 19.01

Viaţa intimă poate suferi un pic în acest interval. Poate în urma amplificăr­ii activităţi­i fizice, care va avea o influenţă notabilă asupra funcţionăr­ii inimii și sistemului circulator sau poate din cauza stărilor sufletești tensionate, senzaţiei de nesiguranţ­ă și a lipsei răspunsulu­i afectiv din partea celuilalt. Dormi suficient, evită cafeaua, alcoolul, fumatul și lasă (dacă se poate) deoparte orgoliile...

RAC 22.06 - 22.07

Deși Venus și Mercur încă îţi mai oferă protecţie în prima săptămână, ar fi bine să ţii sub control regimul alimentar, deoarece vei avea o predispozi­ţie accentuată către excese de toate felurile. Luna Plină din 15 august va predispune către hiperexcit­abilitate nervoasă, instabilit­ate emoţională de tip depresiv/ maniacal, hipertensi­une arterială sau chiar atacuri de panică...

SCORPION 23.10 - 21.11

În linii generale nu există riscuri majore privind sănătatea, excepţie făcând momentele de Luna Nouă și Lună Plină, respectiv 1-2 august și 14-16 august, când implicarea exagerată în chestiuni profesiona­le cu miză financiară poate duce la scăderi ale randamentu­lui fizic sau la evidenţier­ea unei afecţiuni nervoase moștenite pe linie paternă. De evitat consumul de alcool în scop recreativ!

VĂRSĂTOR 20.01 - 18.02

Este o perioadă deosebit de intensă, în care munca fizică te poate epuiza. Pot să apară și conflicte sau accidente nefericite dintr-o prea mare dorinţă de a participa la viaţa socială. Selectează activităţi­le de la serviciu în funcţie de priorităţi și menajează-ţi spatele, ochii și circulaţia venoasă. Ţi-ar prinde bine să petreci cât mai mult timp în liniște, aproape în sihăstrie...

FECIOARĂ 23.08 - 21.09

Dacă dorești să renunţi la obiceiuri stresante, acum este momentul! Până pe 1 august poţi începe cure de slăbire, iar din 12 august poţi recurge la toate formele de terapie prin activităţi creative - pictură, desen, muzică, dans, confecţion­are de bijuterii etc. Din 15 august schimbă regimul alimentar sau programul activităţi­lor zilnice, introducân­d elemente cât mai moderne, chiar revoluţion­are!

SĂGETĂTOR 22.11 - 20.12

Până în 12 august este de dorit să consumi doar alimente proaspete, cât mai multe lichide și cât mai puţine băuturi acidulate și condimente. Înotul în larg îţi poate oferi surprize, așadar amână acest tip de activitate. Funcţia tiroidiană și sistemul endocrin rămân sensibile, cu posibilita­tea de a crea neplăceri pe tot parcursul perioadei și cu un maxim în jurul datelor de 1 și 15 august.

PEȘTI 19.02 - 20.03

Axa cardiovasc­ulară este foarte solicitată în această lună. Dormi cât mai mult, nu te enerva, muncește doar în timpul zilei și nu te expune la temperatur­i exagerat de ridicate. Există tendinţa de a forţa lucrurile și de a crede că dispui de energie suficientă pentru toate - este adevărat, dar și posibilita­tea de a exagera e foarte mare. Manevrează cu precauţie obiectele încinse și sursele de foc!

 ??  ?? leu 22.07 - 23.08 acum,
Ca și până coloana articulaţi­ile, spatelui musculatur­a și vertebrală predispozi­ţiei supuse dureri, rămân slăbiciune, poate înţepenire, către din 1 august Luna Nouă fluctuaţii ale inflamaţii. sau stări febrile și erupţii aduce impulsivit­ate fizice, 15 august energiei Plină din iar Luna cardiovasc­ulare. cutanate, afecţiunil­or riscul mărește vacanţă și o Relaxarea mai ar fi cele prelungită indicate!
leu 22.07 - 23.08 acum, Ca și până coloana articulaţi­ile, spatelui musculatur­a și vertebrală predispozi­ţiei supuse dureri, rămân slăbiciune, poate înţepenire, către din 1 august Luna Nouă fluctuaţii ale inflamaţii. sau stări febrile și erupţii aduce impulsivit­ate fizice, 15 august energiei Plină din iar Luna cardiovasc­ulare. cutanate, afecţiunil­or riscul mărește vacanţă și o Relaxarea mai ar fi cele prelungită indicate!
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania