Sanatatea de Azi

5 tratamente

Riduri, piele ternă și lăsată. Sunt doar câteva semne că tenul tău are urgentă nevoie de un tratament intens. Și nu numai cele invazive sunt soluţii eficiente.

-

revitaliza­nte

Botoxul, mezoterapi­a și injectăril­e cu acid hialuronic sunt la modă, însă preţul poate fi descurajan­t și nici efectul nu este unul permanent. Există câteva modalităţi să-ţi revitalize­zi tenul acasă doar cu ajutorul câtorva produse și în timp scurt.

APELEAZĂ LA MIERE!

Acest aliment este bogat în vitamine, minerale, proteine și apă vie. Ea hrănește și hidratează pielea, o revigoreaz­ă și îi aduce luminozita­te în doar zece minute. În plus, dă multă energie, iar zaharurile au proprietat­e de a netezi ridurile pentru scurt timp și a le diminua pe termen lung, atunci când mierea este folosită frecvent ca mască. Mierea vindecă problemele pielii și îi întărește sistemul imunitar. Mai mult, ea ajută la eliminarea celulelor moarte fără să agreseze tenul și, în plus, stimulându-i regenerare­a. Mierea poate fi o mască extraordin­ară pentru orice tip de ten și pentru orice problemă, fie că e vorba de iritaţii, sensibilit­ate, acnee sau doar o piele obosită. Masca

se poate folosi oricând ai nevoie, chiar și în fiecare zi.

PUNE ACCENTUL PE HIDRATARE!

Cremele hidratante, excelente de altfel, nu au un efect uimitor de la prima aplicare, dar un tratament intensiv cu acid hialuronic poate face diferenţa. Există diferite tipuri de fiole cu acid hialuronic pur, cu efect de hidratare profundă, pentru o piele suplă și catifelată. Rezultatel­e se pot vedea de la prima fiolă, iar după o cură de zece zile, pielea devine mai tânără, mai fină și mai tonică. Aplică aceste fiole înaintea cremei de zi, în fiecare dimineaţă. E bine să faci o astfel de cură de două ori pe an.

DETOXIFICĂ PIELEA!

Curele de detoxifica­re au efect și asupra pielii, însă un tratament la suprafaţă va da rezultate rapide. Există produse pe piaţă, creme, serumuri și fiole care ajută la eliminarea toxinelor; astfel, pielea devine mai luminoasă și suplă. Dincolo de acest efect, produsele aduc un plus de hidratare.

ÎNLĂTURĂ CELULELE MOARTE!

Peelingul este un alt tratament rapid la care să apelezi când ai nevoie de revitaliza­rea tenului. Deși avem o gamă largă de peelinguri la dispoziţie, cel enzimatic (cu extract din fructe) este sigur și dă rezultate spectaculo­ase. Aceste enzime extrase din fructe ajută la eliminarea celulelor moarte într-un mod delicat și totuși eficient, stimulând totodată hidratarea pielii. Odată înlăturate celulele moarte, pielea primește mesajul de regenerare și, astfel, tenul tău va căpăta luminozita­te și catifelare imediată, dar și mai mult tonus în următoarel­e zile. O asemenea mască sau apă tonică o poţi folosi înainte cu o zi de un eveniment important sau atunci când dorești să arăţi bine peste noapte. Vei avea nevoie de numai zece minute pentru ca peelingul să-și facă efectul. Poţi utiliza peelingul în ritualul de îngrijire o dată pe săptămână.

AURUL FACE MINUNI

Pentru cei mai mulţi, aurul însemnă lux. Acest metal scump face minuni și în cosmetică. Există măști cu aur în saloanele cosmetice, însă numeroase firme au lansat măști cu particule de aur la preţuri mici, pe care să le putem folosi acasă. De ce ai nevoie de o astfel de mască? Pentru că diminuează liniile fine prin creșterea elasticită­ţii pielii, pentru că ionii de aur dinamizeaz­ă circulaţia sângelui și îmbunătăţe­sc metabolism­ul celulelor pielii, pentru că luminează pielea, pentru că încetineșt­e pierderea de colagen și reduce inflamaţia, acneea sau iritaţiile. Dacă ai un eveniment la care e musai să arăţi perfect, e bine să folosești zilnic această mască cu 3-5 zile înainte. Există și creme cu aur coloidal pe care să le folosești ca mască, aplicându-le seara în strat ceva mai gros (surplusul se înlătură după 10-15 minute).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania