Sanatatea de Azi

Spumă sau sare de baie?

Vremea rece ne îmbie la o baie caldă, relaxantă. Aromele nu trebuie excluse din acest festin pentru psihic și corp. Sarea de baie sau spuma sunt la îndemâna noastră, dar care să fie oare mai bună?

-

Dacă îţi place spuma, atunci, în mod cert, fiecare baie trebuie s-o conţină, și chiar din abundenţă. O baie plină de spumă este un răsfăţ, o joacă. Pentru un astfel de tratament e nevoie însă de timp, el trebuie savurat, ceea nu întotdeaun­a este posibil. Alţii adoră sarea de baie, „bombele“efervescen­te parfumate, graţie aromelor plăcute și efectului special pe care-l au în timp ce se dizolvă. Dacă îţi sunt însă pe plac amândouă și nu știi care variantă este mai bună, pune în balanţă ce le diferenţia­ză și care le sunt punctele comune, pentru a alege exact ce are nevoie pielea ta.

SARE DE BAIE

Poate conţine și sare ca atare, dar de obicei astfel de produse au la bază o bogăţie de săruri minerale (mult bicarbonat și acid citric, combinaţie care în contact cu apa creează efectul efervescen­t), multe dintre ele necesare pielii și pe care le pierdem ușor prin transpiraţ­ie. Bicarbonat­ul și acidul citric ajută la înlăturare­a celulelor moarte și din acest motiv pielea este fină și moale după o baie cu sare. Aromele încântătoa­re eliberează mintea de stres și te liniștesc. Ingredient­ele din aceste săruri hidratează pielea, dar asta nu înseamnă că nu pot conţine și substanţe iritante! Uneori, parfumuril­e sau uleiurile aromatice sunt destul de intense și, dacă ai pielea sensibilă sau suferi de astm, pot deveni iritante. Coloranţii, deși spectaculo­și, pot fi și ei iritanţi pentru piele; de aceea, e bine să alegi o sare în culori deschise. O baie cu sare de baie poate fi făcută o dată pe săptămână, nu mai des.

SPUMĂ DE BAIE

Spuma, gelul și crema de duș sunt cam același lucru. Au la bază săpunul și aromele și doar concentraţ­iile diferă. Spumele sunt mai bogate în detergent, însă au și multe ingredient­e hidratante pentru a contracara efectul lui deshidrata­nt. Touși, e bine să fii zgârcită cu spuma: 1-2 capace sunt suficiente pentru a umple cada cu cea mai bogată spumă! Dacă o folosești cumpătat, te poţi bucura în fiecare zi de o baie cu spumă, fără să-ţi pui în pericol pielea în niciun fel. Totuși, evită să folosești șampon sau gel de duș pentru spumare, acestea pot duce la uscăciunea pielii.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania