Sanatatea de Azi

Fă-ţi provizii de hrean!

Banalul hrean, apreciat pentru gustul picant pe care îl conferă preparatel­or culinare, te poate scăpa și de anemie, și de kilogramel­e de prisos.

-

Deși, de obicei, consumăm hrean în cantităţi mici, chiar și numai o linguriţă din acest condiment este suficientă pentru a ne bucura de o parte din efectele lui benefice.

Te apără de anemie

Nu doar sfecla-roșie este recomandat­ă în combaterea anemiei, ci și hreanul. Foarte eficientă este asocierea acestor două legume. Mănâncă o dată pe zi, vreme de o lună, o porţie generoasă de salată din sfeclă roșie cu hrean, pentru a-ţi fortifica organismul. Această cură este indicată mai ales pentru prevenirea anemiei, asteniei și pentru combaterea stărilor de oboseală ce însoţesc aceste afecţiuni, alături de palpitaţii, ameţeli, căderea părului și ruperea unghiilor, piele palidă și uscată, somnolenţă.

Te ajută să slăbești

Pentru asta poţi folosi o reţetă celebră de hrean cu lămâie și miere, combinaţie care face minuni când vrei să slăbești într-un mod sănătos. Hreanul e foarte bogat în fibre, nu conţine grăsimi și e sărac în calorii, mierea în asociere cu lămâia curăţă ficatul, facilitând­u-i o bună funcţionar­e, iar toate împreună îmbunătăţe­sc semnificat­iv digestia și metabolism­ul, contribuin­d astfel la accelerare­a arderii grăsimilor, mai ales a celor din zona abdominală. Cum procedezi? Hreanul dat pe răzătoare (150 g) amestecă-l cu trei lămâi de mărime medie zdrobite, cu tot cu coajă, după care încorporea­ză în compoziţie trei linguri cu miere. Ţine pasta obţinută în frigider, într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică. Consumă din acest preparat câte o linguriţă înaintea celor trei mese principale ale zilei, care trebuie să fie cât mai ușoare (supe, salate, carne slabă, legume fierte). Astfel, poţi da jos câteva kilograme bune în trei săptămâni, cam cât este indicat să dureze cura.

HREANUL NU E BUN DACĂ SUFERI DE GASTRITĂ HIPERACIDĂ, AFECŢIUNI RENALE, HEMOROIZI ORI DE SINDROMUL COLONULUI IRITABIL.

 ??  ?? Hreanul este minunat pe timp de iarnă, pentru că încălzește corpul. Atenţie, crește ușor tensiunea!
Proprietăţ­ile antiinflam­atoare, antibacter­iene, recomandă expectoran­te ajutor de hreanul ca multe boli în lupta cu încredere acţionând infecţioas­e, antibiotic ca un puternic.
Hreanul este minunat pe timp de iarnă, pentru că încălzește corpul. Atenţie, crește ușor tensiunea! Proprietăţ­ile antiinflam­atoare, antibacter­iene, recomandă expectoran­te ajutor de hreanul ca multe boli în lupta cu încredere acţionând infecţioas­e, antibiotic ca un puternic.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania