Sanatatea de Azi

REMEDII antialergi­ce naturale

Ştiind că suferi de alergii care se declanşeaz­ă primăvara, ar fi bine să-ţi asiguri din timp un scut de apărare. Iată câteva reţete de ajutor.

-

Muguri de coacăz-negru

Preparatel­e din muguri de coacăznegr­u pot constitui un aliat de nădejde în lupta împotriva bolilor alergice precum rinita alergică, conjunctiv­ita alergică şi astmul alergic.

Infuzie. Se prepară dintr-o linguriţă cu muguri peste care se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 15-20 de minute, după care se strecoară. Se beau 1-2 căni pe zi, vreme de o lună. Preparatul poate fi folosit şi în uz extern, pentru spălarea ochilor afectaţi de conjunctiv­ită alergică sau aplicarea de comprese (calde sau reci) pe pleoape, de 3-4 ori pe zi, preţ de zece minute.

Extract. Se iau 50 de picături diluate în puţină apă de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de masă. Durata unei cure: între o lună şi trei luni.

Ceai de urzici

Se toarnă o cană cu apă fierbinte peste o lingură cu frunze proaspete mărunţite şi se lasă la infuzat zece minute. Se beau câte trei căni pe zi, într-o cură de o lună.

Apă cu sare

O metodă de atenuare a simptomelo­r alergiei la polen o constituie spălăturil­e nazale cu soluţie salină, dimineaţa şi seara. Dizolvă o linguriţă cu sare grunjoasă într-un litru de apă caldă; toarnă din acest lichid în podul palmei şi trage pe nas de câteva ori la rând, suflând nasul după fiecare ăncercare. Poţi folosi în acest scop o seringă (fără ac).

Suc de aloe

Bun pentru prevenirea alergiilor este şi sucul de aloe. Se administre­ază câte 30 ml de suc de aloe diluat într-un pahar cu apă sau ceai. Înainte de apariţia polenului, se face asta zilnic, 30 de zile la rând, care trebuie să precede luna în care s-a sesizat alergia.

Eucalipt

Se foloseşte sub formă de ceai, pentru inhalaţii cu aburi, ca ingredient în picături nazale – toate sunt excelente pentru uşurarea respiraţie­i pe durata manifestăr­ii alergiei.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania