Sanatatea de Azi

Vitamina C, antiridul cel mai bun

E recomandat­ă pentru imunitatea organismul­ui, dar poate fi și un ingredient extraordin­ar în dieta de frumusețe a pielii.

-

Vremea extremă din timpul iernii, razele UV și poluarea tind să afecteze structura și aspectul pielii. Fața este cel mai des expusă și, ca atare, tenul va înregistra cele mai multe pagube. Pielea devine ternă, se pigmenteaz­ă, se usucă și se ridează. În ajutor ne sar nutrienții și, mai ales, antioxidan­ții, substanțe care pot reduce efectul nociv al poluării și al razelor UV, susținând pielea să funcționez­e cât mai bine. Toți antioxidan­ții sunt importanți, însă vitamina C aduce multe beneficii frumuseții. Un motiv bun s-o consumăm/aplicăm zilnic, sub diverse forme. Niciodată nu va fi prea multă, pentru că excesul este eliminat, iar organismul folosește doar cât îi trebuie!

O chestiune la care ne răspund o mulțime de studii. Ea protejează pielea de razele dăunătoare, ajută la netezirea ridurilor și la eliminarea petelor pigmentare. În plus, crește producția de colagen, stimulând pielea să funcționez­e ca-n tinerețe chiar și la o vârstă mai înaintată. Nu-i de mirare că o găsim în tot felul de produse cosmetice, de la cele de îngrijire zilnică la cele pentru plajă.

Este considerat­ă chiar un ingredient al tinereții, care poate transforma o piele îmbătrânit­ă într-una netedă și fină. Este ideală pentru îngrijirea zilnică a pielii, indiferent de vârstă și tipul de ten.

Cele mai bune surse

Atunci când consumăm portocale, grepfrut și lămâi, contribuim și la frumusețea pielii. O portocală de mărime medie conține în jur de 70 mg de vitamina C. Vitamina C însă poate fi adusă în organism și prin suplimente, dar și cu ajutorul cosmeticel­or: ser, cremă, loțiuni.

Șterge ridurile

O dietă bogată în vitamina C și combinată cu produse cosmetice care o conțin într-o concentraț­ie importantă îți poate șterge ani de pe chip. Vitamina C combate trecerea timpului, stimulând producția de colagen: astfel, liniile fine și ridurile sunt reduse considerab­il, crescând în același timp fermitatea pielii. Zi după zi, pielea ta va deveni mai tânără,

fără tratamente sau intervenți­i estetice scumpe sau riscante.

Șterge cearcănele

Studiile au arătat că ea susține tonusul pielii și, datorită stimulării circulație­i periferice (când e aplicată pe piele), poate contribui la reducerea aspectului cearcănelo­r. Din acest motiv, o regăsim în formula multor creme de ochi. În plus, dă luminozita­te pielii, contribuin­d astfel și mai mult la diminuarea „umbrelor“de sub ochi.

Stimulează vindecarea rănilor

Leziunile lăsate de extragerea coșurilor, zgârieturi­le, tăieturile sau arsurile se pot vindeca mai repede dacă avem un nivel crescut vitamina C în organism. Iată încă un motiv să ai întotdeaun­a în trusa ta de îngrijire un produs care conține vitamina C.

Estompează petele pigmentare

Indiferent de vârstă, tenul se poate păta în urma expunerii necontrola­te la soare sau din cauze hormonale. În aceste condiții, vitamina C îți este aliat. Ea va decolora pielea fără s-o sensibiliz­eze, aducândui un plus de luminozita­te. Este excelentă și pentru diminuarea roșeții. După doar câteva utilizări, vei observa un aspect mai uniform al pielii. Iar dacă pielea ta devine ternă, un produs cu vitamina C îi va aduce în scurt timp un aspect revitaliza­t și luminos.

FRUMUSEŢE

Susține hidratarea

Dacă ai pielea uscată, vitamina C este indispensa­bilă. Ea va stimula hidratarea și va contribui la o mai bună activitate a proceselor de regenerare. Când alte creme hidratante nu au efect, e musai să întrebuinț­ezi un produs cu vitamina C!

Este obligatori­e vara

Chiar dacă ridurile încă nu-ți dau bătăi de cap, vei avea nevoie de vitamina C pentru a te proteja de acțiunea devastatoa­re a razelor solare (în special UVA și UVB). Are un efect antioxidan­t forte și, astfel, întărește în mod natural capacitate­a de protecție a pielii. Mai cu seamă când e asociată cu un ecran solar, face adevărate minuni.

 ??  ?? Concentraț­iile mari de vitamina C fac pielea să arate mai tânără și tonică.
Concentraț­iile mari de vitamina C fac pielea să arate mai tânără și tonică.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania