Sanatatea de Azi

3 obiceiuri rele

Nu ești mulțumită de cum arată pielea ta, deși o îngrijești atent? Unele gesturi, aparent inofensive, dăunează frumuseții.

-

Crezi că faci bine, dar rutina ta de frumusețe poate avea efectul opus celui dorit. Iată trei obiceiuri la care ar fi bine să renunți!

 Folosești cosmetice fără să ții seama de tipul pielii tale

O greșeală pe care o fac multe femei: cumpără produse cosmetice neadaptate tipului lor de piele, deseori bazându-se pe brand sau pe prețul mic. Doar că reclama la o cremă promite că aceasta face minuni nu înseamnă că este potrivită și pentru tine.

→ SFAT. Când cumperi creme și loțiuni, alege-le în funcție de pielea ta: uscată, grasă, sensibilă, cu acnee. Poți cere sfatul unui dermatolog sau al unei cosmeticie­ne pentru a afla ce produse îți fac bine cu adevărat.

 Te speli cu un burete abraziv

Crezi că, frecând viguros pielea cu o lufă sau cu un burete, îndepărtez­i complet impurități­le, dar de fapt distrugi echilibrul delicat al bacteriilo­r epidermei. Acum se știe că pentru a ne menține pielea sănătoasă trebuie să avem grijă de flora microbiană a pielii: bacteriile bune previn infecțiile, controleaz­ă inflamația, ajută la vindecarea rănilor și, în plus, mențin aspectul tânăr al pielii. Același efect nefast îl are folosirea gomajului în exces, mai ales dacă este vorba de ten.

→ SFAT. La duș, spală-te cu un burete moale și nu cu lufă sau burete aspru.

 Faci dușuri fierbinți

Crezi că apa fierbinte distruge bacteriile sau poate, pur și simplu, îți place senzația de relaxare pe care ți-o oferă apa caldă, dar să știi că dușurile fierbinți nu-i fac bine pielii: ele îndepărtea­ză stratul de uleiuri protectoar­e și o deshidrate­ază (grăbind apariția ridurilor).

→ SFAT. Fă mai degrabă duș cu apă caldă. Dușurile fierbinți ar trebui să reprezinte o excepție și să fie limitate la maximum zece minute. După baie, aplică pe piele un lapte de corp hidratant.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania