Sanatatea de Azi

Cum să ai buze catifelate

Rujul poate fi un accesoriu, însă prin micile tabieturi zilnice le poți păstra sănătatea și întreține frumusețea!

-

Buzele au nevoie de îngrijire, dar și de vitamine și minerale. Balsamul trebuie aplicat chiar și atunci când facem sport, pentru a le proteja de uscăciune, iar o alimentați­e din care nu lipsesc grăsimile sănătoase va contribui la aspectul lor plăcut.

EXFOLIAZĂ-LE DELICAT

Și ele au nevoie de acest tratament pentru a-și păstra catifelare­a. Îndepărtar­ea celulelor moarte va duce la generarea de celulele noi, care să asigure finețea buzelor. Deși se găsesc multe produse de exfoliere speciale, îți poți prepara rapid propria rețetă. Fie aplici pe buzele umede puțin ulei și apoi un strat fin de zahăr, fie folosești miere sau doar un strat de ulei și freci buzele cu o cârpă umedă. Masarea delicată a buzelor va îndepărta stratul de celule moarte sau cojile atunci când apar uscăciuni severe. Exfolierea este primul pas pentru buze moi și atrăgătoar­e.

HIDRATEAZĂ-LE EFICIENT

O cale bună este aplicarea unui balsam, însă el nu poate susține o hidratare perfectă, fiind nevoie de măsuri suplimenta­re. Dacă în casă aerul este prea uscat, e nevoie de umidificat­or sau măcar de un bol cu apă care să crească umiditatea aerului, ca astfel buzele să fie protejate de uscăciune. Bea mai multă apă! Acest gest ajută corpul să rămână sănătos și buzele să fie în permanență catifelate.

ALEGE RUJUL POTRIVIT

Rujurile mate și cele rezistente au de cele mai multe ori formule uscate, însă cele cremoase aduc pe lângă hidratare și un efect de plin, iar buzele devin mai seducătoar­e. Alege culori închise numai dacă ai buze mari, cărnoase; pentru cele de dimensiuni medii și subțiri, roșu trebuie să fie cea mai închisă culoare.

EVITĂ SĂ-ȚI UMEZEȘTI BUZELE CU LIMBA, PENTRU CĂ ACEST GEST DUCE LA USCAREA LOR. IAR ATUNCI CÂND BUZELE CRAPĂ, E BINE SĂ SUPLIMENTE­ZI HRANA CU ALIMENTE BOGATE ÎN VITAMINA B ȘI SĂ STAI MAI MULT LA SOARE, PENTRU CĂ ȘI DE VITAMINA D DUCI LIPSĂ!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania