Sanatatea de Azi

Frumuseţe cu parfum de tei

Oricine cunoaște mireasma îmbătătoar­e și gustul aromat ale ceaiului de tei. Mai puţini știu poate că aceleași flori parfumate ne conferă și un plus de frumuseţe.

-

Extractul din flori de tei constituie un ingredient benefic într-o multitudin­e de produse cosmetice pe care le găsești în magazine, dar câteva reţete simple poţi prepara chiar și tu acasă, cu efecte încântătoa­re asupra tuturor tipurilor de ten și de păr.

→ Infuzie tonică

Toarnă peste două linguri cu flori de tei o cană cu apă fierbinte, acoperă vasul și lasă la infuzat 15 minute, apoi strecoară și adaugă ½ lingură cu miere. Îmbibă o dischetă demachiant­ă în soluţia obţinută și tapotează faţa și zona decolteulu­i. După zece minute, clătește cu apă rece. Păstrează în frigider lichidul rămas, pe care îl vei folosi a doua zi. După două săptămâni de tratament zilnic, te vei bucura de un ten mai proaspăt și foarte catifelat.

→ Cuburi de gheaţă revigorant­e

Iată un remediu excelent în calmarea ochilor obosiţi și eliminarea pungilor inestetice de sub ochi! Lasă 20 de minute la infuzat 5 linguri cu flori de tei într-o cană cu apă fierbinte; după ce s-a răcit, strecoară lichidul și toarnă-l în tava pentru cuburi de gheaţă, pe care o pui în congelator. Masează în fiecare dimineaţă cu un cub de gheaţă zona din jurul ochilor, faţa și gâtul, 10-15 minute, pentru un efect revigorant.

→ Tinctură contra căderii părului

Adaugă două linguriţe cu tinctură de tei în 100 ml de apă și masează scalpul cu soluţia obţinută. Repetă săptămânal procedura și te vei bucura să observi că părul nu-ţi mai cade, ci, dimpotrivă, s-a îndesit. În completare: fierbi zece minute zece linguri cu flori de tei într-un litru de apă și folosești decoctul călduţ la ultima clătire a părului. Revigoreaz­ă rădăcina și conferă volum podoabei capilare.

 ??  ?? florile de tei cresc elasticita­tea pielii și au efect calmant. Bogate în vitamina C și alte substanţe active,
florile de tei cresc elasticita­tea pielii și au efect calmant. Bogate în vitamina C și alte substanţe active,

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania