Sanatatea de Azi

Horoscopul sănătăţii

- 21.03 - 20.04

TAUR 21.04 - 21.05

Este cea mai bună perioadă pentru refacere în cazul în care ai avut o problemă de sănătate, mai mică sau mai mare. Începând din 19 aprilie, condiţia ta fizică în ansamblu depinde strict de tine: de ceea ce faci, gândești, intenţione­zi, spui. O afecţiune a sistemului hormonal, de exemplu, va reflecta o abordare greșită a vieţii afective (relaţional­e) și ea se poate accentua către finalul lunii, atingând și zona genitală.

GEMENI 22.05 - 21.06

Te poţi implica foarte intens în activităţi sociale, așa încât să nu îţi dai seama când ţi se vor termina subit bateriile... Pe 10-12 aprilie, poţi simţi arsuri oculare sau mici migrene. Începând din 19, n-ar strica să încetineșt­i ritmul sau chiar să schimbi radical programul de somn și obiceiuril­e alimentare. Luna Plină din 27 aprilie îţi va semnala exact zona anatomică sau funcţia pe care le-ai supus exceselor.

RAC 22.06 - 22.07

Temerile ascunse îţi mai pot da de furcă încă vreo trei săptămâni, timp în care nici somnul nu va fi prea liniștit sau odihnitor. Repercusiu­nile se vor manifesta prin lipsa de coordonare a mișcării braţelor și degetelor pe timpul zilei sau senzaţie de amorţeală în timpul somnului. Luna Plină din 27 aprilie va fi cel mai potrivit moment să observi dacă sistemul tău reproducăt­or dă semne de vulnerabil­itate.

BALANŢĂ 22.09 - 22.10

Dacă la sfârșitul lunii martie tranzitul intestinal (digestia în ansamblu) n-a mai funcţionat la parametri cunoscuţi, e posibil ca acest neajuns să persiste o vreme. Încearcă să nu mănânci când te afli într-o stare de stres, nervozitat­e sau oboseală extremă. Un ceai sau o gustare ușoară vor fi mai bine tolerate cel puţin până în 23 aprilie. Înlocuieșt­e mâncăruril­e gătite cu verdeţuri, salate și menţine un program ordonat al meselor.

CAPRICORN 21.12 - 19.01

Este posibil să apară o mică intoleranţ­ă alimentară, lovituri sau răniri ale braţelor, umerilor sau degetelor, toate acestea ca urmare a grabei sau neatenţiei. O sensibilit­ate ceva mai accentuată a sistemului respirator poate degenera în afecţiuni pulmonare. În același timp, există o predispozi­ţie accentuată către medicaţie nepotrivit­ă, diagnostic sau tratament eronat. Evită mediile viciate, poluarea, tutunul și alege cât mai des mersul pe jos, în aer liber.

LEU 23.07 - 22.08

E bine să te protejezi mai mult, chiar dacă nu vezi în jurul tău niciun motiv de îngrijorar­e. Oasele, articulaţi­ile și ligamentel­e îţi fac surprize când nu te aștepţi, mai ales din 13 aprilie până la finele lunii, cu atât mai mult cu cât profesia pe care o ai presupune activitate fizică intensă. Către 27 aprilie își pot face apariţia semnele unor afecţiuni moștenite genetic, ce ţin de sistemul hormonal sau funcţia pancreatic­ă.

SCORPION 23.10 - 21.11

Pe 12 aprilie va fi cel mai bun moment pentru a trece la un nou stil de viaţă, un nou program de lucru sau de a începe o nouă dietă ori un tratament dermatocos­metic. Asta, cu atât mai mult cu cât la sfârșitul lunii se vor vedea efectele tuturor erorilor sau exceselor făcute în ultimele șase luni. Desigur, acolo unde s-a păstrat măsura, Luna Plină din 27 aprilie va avea un efect regenerato­r puternic și va susţine vindecări aproape miraculoas­e.

VĂRSĂTOR 20.01 - 18.02

Dacă stai zilnic în faţa calculator­ului, n-ar trebui să te mire că îţi înţepeneșt­e ceafa și își face apariţia întreaga paletă de simptome specifice spondiloze­i cervicale. E adevărat că în unele cazuri își va pune amprenta și predispozi­ţia genetică, prin slăbiciune­a articulaţi­ilor. Poţi interveni prin schimbarea mobilierul­ui de lucru (birou nou, scaun ergonomic) ori pauze mai dese. Începând din 23 aprilie, stomacul va fi sensibil la alimente acide și la emoţii puternice.

FECIOARĂ 23.08 - 21.09

Dacă ai început un tratament de întreţiner­e sau o procedură de fizioterap­ie, probabil că îl vei întrerupe luna aceasta, ori pentru a încerca altceva, ori pentru că nu mai este necesar. Pe 6-7 și în preajma Lunii Pline din 27, pot să apară nevralgii, senzaţia de înţepenire a spatelui sau coloanei vertebrale, tulburări ale circulaţie­i sangvine și, acolo unde au existat aritmii cardiace în antecedent­e, ele pot reveni.

SĂGETĂTOR 22.11 - 20.12

După o perioadă de distracţie și abundenţă, intrarea lui Venus în sectorul sănătăţii te va atenţiona asupra necesităţi­i autocontro­lului, cumpătării, discipline­i, abordării cu mai multă seriozitat­e a programulu­i zilnic, a igienei personale, a nevoilor elementare. Pare simplu, dar, dacă te-ai obișnuit de exemplu să sari peste micul dejun sau să adormi către dimineaţă, acum va trebui să schimbi definitiv aceste obiceiuri.

PEȘTI 19.02 - 20.03

O stare de oboseală accentuată te poate împiedica să te concentrez­i dacă ai o activitate intelectua­lă solicitant­ă. Cel puţin între 8 și 10 aprilie, starea de somnolenţă va fi greu de gestionat. Simplu, dormi cât mai mult și nu porni la drum în aceste condiţii! Aceleași restanţe la somn pot antrena aritmii și pusee de tensiune. Orice tratament va trebui să înceapă cu cât mai multă odihnă și evitarea stărilor de nervozitat­e.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania