Éselésbe torkollt kapcsolat

Varhelyi Híradónak nyilatkozott a bántalmazott nő

Udvarhelyi Híradó - - ÁLIS - DÓSA ILDIKÓ

y napig követte, majd múlt pénteken megvolt barátja a székelyudvarhelyi Potor t, amiért a nő két hónapos kapcsolat után tt vele. Az áldozat, aki jelenleg a városi ban gyógyul, szerkesztőségünkhöz fordult tével. Igazságtalannak tartja, hogy bünteéletű támadója a történtek ellenére szaon van, és az ügyészség gyilkossági kísérlet testi sértés miatt indított eljárást.

ónapig voltak együtt, hétfőn szakított vele, nnek ellenére a férfi rtökig követte a 36 éves zsát. „Péntek reggel inunkába, ott várt a blokk mondta, azért jött, mert este nem beszélgettünk. cáig jött mellettem, azer csak megfogott és epert, a hátamat megak a zsibbadást érezmegszúrta az ujjam, am, hogy bicska van a Ezután két helyen megyakamon, és az arcoészen a fogamig hatolt kor azt mondtam, hogy abbahagyta. Mondtam y »megszúrtál«, ő azt »hol«. Mondtam, hogy n, és amikor meg akarni, el akarta venni a háde hogy nem engedtem, egyik pántját, én meg a táskával elkezdtem en találkoztam egy volt sammal, mondtam ne- ki, hogy megszúrtak, és amikor megfordultam, hogy megmutassam, láttam, hogy már ott van, és tovább futottam. Közben hívtam a helyi rendőrséget, de mire felvették, már be is értem a székhelyükhöz. Mire kinyitottam a kaput, Z. már ott is volt a járdán˝ – idézte fel a történteket Zsuzsa. Meggyőződése, hogy ha nincs ereje elmenekülni, ott helyben meg is ölte volna támadója. A helyi rendőrök mentőt hívtak, és még reggel hat óra előtt beszállították a városi kórházba, a füll-orr-gégészeti osztályon bevarrták sebeit. „Nem a múltját néztem, nem láttam benne agressziót, csak időnként féltékenykedett, az ismerőseimet jelölgette a Facebookon, ők nem jelölték vissza. Nem éltünk együtt, csak találkozgattunk. Tudtam, hogy börtönviselt, megütött egy nőt, aki ebbe belehalt, majd a testét a Küküllőbe dobta. A holttest egy hónap múlva került elő. Húsz év börtön után jó magaviseletért kiengedték, úgy tudom, még öt évig megfigyelés alatt van. Ezért csodálkozom, hogy miután pénteken délben az ügyész kihallgatta, visszaadta az iratait, és elengedte, most szabadlábon van. Mindenki fél tőle, de senki nem tesz semmit. Kérdeztem a rendőrtől, mi lesz, ha kimegyek a kórházból, és megkeres, erre azt mondta, hogy mondták neki, saját érdekében maradjon távol, ha mégsem, hívjam az 112-t˝ – mesélte. Zsuzsa azt is furcsállta, hogy a törvényszéki orvos, aki heti egyszer Csíkszeredából jár át Udvarhelyre, kedden meg sem nézte a sebeit, csupán a kórlapját, és közölte vele, hogy miután kiengedik a kórházból, menjen Csíkszeredába, akkor megnézi.

Módosulhat az ügy besorolása

Testi sértés miatt eljárás indult egy ötvenéves, székelyudvarhelyi férfi ellen, aki péntek hajnalban az utcán bicskájával nyaki tájékon többször is megsebesítette volt barátnőjét. A törvényszéki orvos elsődleges jelentése szerint a sérülések nem voltak életveszélyesek, azonban a kivizsgálás alatt előkerülő további bizonyítékok súlyosságuk függvényében módosít- hatják az ügy besorolását – közölte lapunkkal Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette, hogy folyamatban lévő eljárásról ennél többet nem közölhet. Megerősítette ugyan, hogy büntetett előéletű támadóról van szó, azonban arról, hogy miért és mennyi időt volt börtönben, nem nyilatkozott. Azzal kapcsolatban, hogy a törvényszéki orvos utólagos konzultációra hívta a megtámadott nőt, elmondta, nem ismeri ugyan az eljárást, azonban így is megállapítható a sérülések súlyossága.

FOTÓK: VERES NÁNDOR

Támadója először a hátán ejtett sebet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.