Ombori Lászlóra emlékeztek

Ban és izgalmakban gazdag mérkőzéseket játszottak

Udvarhelyi Híradó - - SPORT - ZÁTYI TIBOR

mányteremtő kkal rendezték últ hét végén a ori László Emt Székelyuden, a Rákóczi entrumban.

eskézilabda-tornát a uár közepén 55 éves ában tragikus hirteelhunyt kézilabdázóék el, a szervezők és a részt vevő csapatok gólokban és izgalmakban gazdag mérkőzésekkel emlékeztek meg a nagyszerű kapusról, edzőről, játékvezetőről és megfigyelőről.

A Zsombori László Emlékkupán nyolc csapat vett részt: a Nagybányai Team és Moroșenii, a Brassói HCA és For Smile, a marosvásárhelyi Tragumuras, a Krasznai HCA, valamint a székelyudvarhelyi Partizán és Fan Club. A vegyes kézilabda szabályai szerint a mérkőzés teljes időtartama alatt legalább három lánynak kellett a pályán tartózkodnia, és amennyiben gólt szereztek, az kettőnek számított.

A döntő előtt gálamérkőzést rendeztek, amelyen a Sepsiszentgyörgyi Sepsi és az SZKC Öregfiúk csapott össze – Zsombori mindkét együttesben védett. A találkozó barátságos 19–19-es döntetlennel ért véget. Az emlékkupát a Székelyudvarhelyi Partizán nyerte meg, mind a négy mérkőzésén győztesen hagyta el a pályát, a fináléban a marosvásárhelyi Tragumurast győzte le hét góllal.

A torna legjobb női játékosa Maria Loredana ( Tragumuras), míg a legjobb férfi játékosa Vlad Barboloviciu ( Nagybányai Team) lett, a legjobb kapusnak pedig Jobb Lőrinc (Székelyudvarhelyi Partizán) bizonyult.

Vegyes kézilabda, Zsombori László Emlékkupa

A csoport: Székelyudvarhelyi Partizán–Krasznai HCA 27–25, Brassói For Smile– Nagybányai Team 24–36, For Smile–Partizán 19–48, Nagybányai Team–Kraszna 36–28, Kraszna–For Smile 24– 26, Partizán–Nagybányai Team 10– 0. A csoport végeredménye: 1. Partizán 9, 2. Nagybánya 6, 3. For Smile 3, Kraszna 0.

B csoport: Székelyudvarhelyi Fan Club– Moroșenii 10– 24, Brassói HCA–Tragumuras 30– 39, Moroșenii–Tragumuras 29– 30, Brassói HCA– Fan Club 26– 23, Tragumuras– Fan Club 25– 41, Brassói HCA– Moroșenii 31–23. A csoport végeredménye: 1. Tragumuras 6, 2. Brassói HCA 6, 3. Moroșenii 3, 4. Fan Club 3.

Helyosztók, a 7. helyért: Krasznai HCA– Fan Club 27– 25. Az 5. helyért: For Smile– Moroșenii 17–22. A 3. helyért: Brassói HCA–Nagybányai Team 28–29. Döntő: Tragumuras–Partizán 24–31.

A torna végeredménye: 1. Székelyudvarhelyi Partizán, 2. Tragumuras, 3. Nagybányai Team, 4. Brassói HCA, 5. Moroșenii, 6. Brassói For Smile, 7. Krasznai HCA, 8. Székelyudvarhelyi Fan Club.

FOTÓ: VERES NÁNDOR

nán részt vett nyolc csapat játékosai

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.