Blues-fesztivál Marosvásárhelyen

Vásárhelyi Hírlap - - AKTUÁLIS -

Minőségi blues-zenével melegít a télre Marosvásárhely – november 2-a és 4-e között harmadik alkalommal szervezik meg a Freedom blues-fesztivált, amelynek ezúttal is a Jazz&Blues Klub ad otthont.

A három nap alatt minőségi szórakozásban lehet részük a műfaj kedvelőinek. Ismert és kevésbé ismert fellépők koncertjei is szerepelnek a kínálatban, a fesztivál ugyanis azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy a nagynevű előadók és formációk mellett lehetőséget biztosítson a megmutatkozásra a műfaj fiatal vagy kevésbé ismert művelőinek is – olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

Idén először nem két-, hanem háromnapos lesz a rendezvény. A nulladik napon (november 2., csütörtök) a marosvásárhelyi Rocksuli diákjai lépnek színpadra, azaz gyerekek zenélnek majd többnyire gyermekekből (de felnőttekből is) álló közönségnek.

November 3-án, pénteken a bukaresti Out of the Blue nyitja meg a koncertek sorozatát a Sörházban, egy Tom Waitstribute koncerttel. Ugyanazon a napon a Jazz&Blues Klub Bunker termében a romániai Dusty Ride Band lép fel, ezt követően pedig a már több mint 25 albumot maga mögött tudó, magyarországi Török Ádám és a Mini együttes szórakoztatja a közönséget. Az est a Lengyelországból érkező Krzysztof Gluch Oscillate fellépésével zárul.

Másnap, november 4- én, szombaton a kolozsvári Straight from the Bottle koncertjével indul a buli, amit Marcian Petrescu és a Trenul de Noapte követ a Chicago Harmonica Blues tribute-show-val. Az est és egyben a fesztivál is Mike Godoroja&Blue Spirit fellépésével zárul.

Mindhárom napon igazi Döme-féle partival fejeződik be az este, és különféle meglepetésekből sem lesz hiány.

A fesztivál három napjára 75 lejbe kerülnek a jegyek, a napijegy ára 45 lej, a nulladik napon ingyenes a belépés.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.