Szimpátiavoksokat vár a VIBE

Két napig még lehet szavazni a legjobb európai fesztiválokra

Vásárhelyi Hírlap - - AKTUÁLIS -

Csütörtökig lehet szavazni a VIBE Fesztiválra, hogy bekerüljön a 2017-es év legjobb európai fesztiváljai közé. Marosvásárhely legújabb rendezvénye két jelölést kapott az Európai Fesztiválok Díjára (European Festival Awards): a legjobb kis fesztivál és a legjobb új fesztivál jelöltjei között lehet szavazni rá.

Polacsek Péter, a fesztivál kommunikációs koordinátora a Vásárhelyi Hírlapnak elmondta, egy pályázatot kellett letenniük az Európai Fesztiválok Díja bizottságához, ott válogatták ki a legjobb rendezvényeket, azután jött a közönségszavazás. A legjobb nagy fesztivál, a legjobb közepes fesztivál, a legjobb kis fesztivál és a legjobb új fesztivál jelöltjeire november 30-áig lehet még szavazni a www.vibefestival.ro/ vote webcímen.

A 2009-ben alapított díj szakmai zsűrije évente közel 350 fesztivál közül válogat, a tizenöt kiosztott díjból hét közönségszavazás alapján dől el minden év januárjában, Gröningenben ( Hollandia). Az előző évek nyertesei között a magyarországi Sziget, Volt és Balaton Sound, a szerbiai Exit Festival, a belga Tomorrowland, az angliai Glastonbury Festival, illetve a kolozsvári UNTOLD is szerepel.

„ Két kategóriában is jelölték a VIBE-ot. Azt gondolom, számunkra már csak a jelölés is hatalmas dolog, hiszen ez a megmérettetés a kontinens legszínvonalasabb fesztivál- jait és azok szervezőit díjazza. Elmondhatjuk, hogy egy platformra kerültünk a legjobbakkal, felkerültünk Európa fesztiváltérképére” – mondja a VIBE kommunikációs koordinátora. Polacsek Péter hozzáteszi: ezzel Marosvásárhely is felkerült az európai fesztiváltérképre, ráadásul Romániából Vásárhelyen kívül csak két város, Kolozsvár és Konstanca szerepel a jelöltek között. Bár ezzel a jelöléssel nemzetkö- zi szinten is a figyelem középpontjába kerül a VIBE, a szervezők jövőre is „elsősorban egy olyan magyar fesztiválra tervezik, amely nyit a román és a külföldi közönség felé”. Az idén júliusban első alkalommal megszervezett VIBE Fesztiválon 24 ezren vettek részt, a jelenlévők több mint fele más városból érkezett. A fesztivál második kiadása 2018. július 5– 8. között zajlik majd.

FOTÓ: HAÁZ VINCE

Marosvásárhely hírét viszi a legújabb rendezvény

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.